Да си направиш застраховка е показателно за планинарската култура на

...
Да си направиш застраховка е показателно за планинарската култура на
Коментари Харесай

Директорът на ПСС: Да си направиш застраховка е показателно за планинарската култура

„ Да си направиш застраховка е показателно за планинарската просвета на хората и е извънредно значимо, изключително за нас. Призовавам всички, които излизат в планината да помислят - парите, които ще дадат за такива застраховки са пренебрежимо дребни. Около 30 лв. коства годишната застраховка в общоприетия си вид “, сподели шефът на Планинската избавителна работа Емил Нешев в студиото на bTV.

Обадил се за помощ едвам откакто наранил и другия си крайник

По думите му финансовото положение на Планинска избавителна работа (ПСС) изобщо не е розово, а съществуването на застраховки улеснява екипите. 

„ Всяко лято е доста с напрежение, само че тази година нещата стават доста съществени. Непрекъснато валят акция след акция . Акцията за Мальовица беше третата за деня на отряда в Самоков. Колегите от Боровец и Самоков работиха през целия ден доста тежко “, добави той. 

Мъжът е потърпевш под връх Вихрен

По думите на Емил Нешев хората подценяват както изискванията в планината, по този начин и личните си благоприятни условия. Голяма чст от туристите са без застрахока. 

При акции, в които има потребност от хеликоптер процедура е тежка, добави Емил Нешев.

„ Трябва да минем през доста институции, с цел да стигнем до политане на хеликоптер. Стремим се да бъдем оптимално бързи. При военните нито те, нито машините са особено тренирани и оборудвани за такава активност. Пак съумяваме да реализираме доста положителни резултати “, сподели той.

Вчера боен хеликоптер оказа помощ на екипите при спасяването на белгиец със строшен крайник

Нешев изрази вяра, че тази година ще дойде първият медицински хеликоптер у нас. 

„ Трябва да бъдем малко по-търпеливи, с цел да се случи всичко както би трябвало. Вървим в вярна посока, само че изисква време. Работили сме с тези водачи, познаваме ги и нямам никакви подозрения, че още с идването на първата машина нещата ще стартират да се случват “, сподели шефът на ПСС.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР