„Да си министър –председател, най – овластената фигура в държавата,

...
„Да си министър –председател, най – овластената фигура в държавата,
Коментари Харесай

Младежите на ГЕРБ с осмиващо “признание“ към Петков: Виновни сме! Наливали бидоните с бензин

„ Да си министър –председател, най – овластената фигура в страната, и да не можеш да се оправиш с една или друга обстановка, е беззащитност. Да обвиняваш обаче другите – предходните, бъдещите, за това, че не може да се оправиш е дъното на безпомощността “, по този начин стартира Томислав Дончев брифинг в отговор на изказванията на Кирил Петков, че младежите от ГЕРБ са организирали хибридна офанзива, разпространявайки фотоси с опашки от бензиностанции.

Трима младежи от организацията излязоха и оповестиха, че имат да създадат „ разтърсващи самопризнания “ и в комичен жанр осмяха изказванията, че са отговорни за покачването на цените на горивата и тока.

„ Ние предизвикахме рецесията с цената на горивата. Накарахме всички наши младежи да отидат да изпълнят всичко, каквото имат – бидони, качета с кисело зеле, комбайни, камиони, мотопеди, коли. Включително аз имах проблем с дядо ми. Скарахме се, тъй като се наложи да изсипя нашия бидон с киселото зеле и да го изпълня с бензин. Но нашият министър-председател се оказа всевиждащ ястреб и ни разкри “, уточни Николай Ангафари.

„ Поставени сме в обстановка от премиера Петков, в която би трябвало да признаем, че ние сме отговорни за рецесията на тока. Сформирахме работна група, която следи всички наши младежи да държат непрекъснато своите електроуреди включени – печки, духлакли, бойлери и ютии и по този метод ние предизвикахме рецесията с тока “, уточни различен Николай Биков.

„ Освен всички безобразия, които си признахме, имаме още един голям грях – ние пратихме господин Свиленски на шипка с цел да освирка господин Кирил Петков “, уточни Божидара Дончева.



„ Правителството за следващ път реагира несъответстващо. През вечерта, в която хората се тормозиха напълно обикновено, вместо да успокоят хората, че цената няма да скочи, толкоз, колкото се притесняват, че ще провиснал горива от държавния запас – те не направиха нищо. 48 часа търсиха кой да обвинят и най-после взеха решение, че нашите младежи на ГЕРБ са отговорни за тяхната непросветеност да ръководят страната “, уточни Добрев.

„ Лично помолих мои познати да видят в Хасково имаше опашки. Нашите младежи си изпълниха бидоните на 3 лв. за литър. И може би повода не е в тях. Искам да попитам и 24 часа към този момент очаквам отговор за една договорка от първия ден на войната. 24 часа, на нашата газова борса се продаде газ на половин цена, целият ден е сред 230-250 лв., а съответните покупко-продажби сред 2-3 часа през нощта продадоха газ на половин час. Над 4000 мегават часа, разликата в цената е половин милион лв. за секунди. Десетина покупко-продажби за няколко секунди – разлика половин милион лв.. Чакам отговор на въпроса за какво “, попита Добрев.

Томислав Дончев прикани ръководещата коалиция са се разпусне.

" Не знам като смешка и задявка, само че поради лустросано-силувашкия жанр може би би трябвало Бойко Рашков да пристигна да арестува цялата ни младежка организация. Да, има рецесия, тъй като няма водачество, няма кой да изясни и да успокои хората. Ако някой разяснява, че рецесията е провокирана от Младежки ГЕРБ, дано припомня, че вечерта член на нашата парламентарна група Жечо Станков часове преди премиера излезе и изясни на всички, че има задоволително горива и няма място за суматоха. До колкото си спомнят Кирил Петков излезе и изясни това доста по-късно с дълбокосмислен пост в обществената мрежа ", уточни Томислав Дончев.

Той напомни, че през 2013 година при рецесията с горивата, цената не е предходна 2,50 лева за литър при 130-140 $ за барел, до момента в който в този момент е 110 $.

„ Защо при по-ниска цена на петрола, бензинът е по-скъп? Не един път съм казвал, че тази коалиция пристигна без стратегия, без идеология, с изчезнали цели. Ако имаше нещо консистентно като теза това бе - „ нулева корупция “. А да продаваш газ при рецесия, измежду нощ, на половин цена, това какво е? И в случай че членовете на комисията са поредни, по-късно, което се случи, тя би трябвало да се саморазпусне, тъй като няма политическо бъдеще. На крива коалиция, опозицията ѝ пречи “, уточни още Томислав Дончев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР