Да си мъж в днешно време изглежда не е лека

...
Да си мъж в днешно време изглежда не е лека
Коментари Харесай

Топ коафьорът Бурхан Пир нареди Али Соу до Радамел Фалкао

Да си мъж в днешно време наподобява не е лека задача. Особено, когато приказваме за визия и изключително, когато става въпрос за визията на футболисти. Оказва се, че те не просто желаят да наподобяват добре, а отделят много време, с цел да реализиран съвършения външен тип.

За да ви срещнем с най-новите трендове в региона на косите и брадите, ние от Sportal.bg се доверихме на експерта в региона Бурхан Пир , бръснар от известен салон във Варна.



Преди година той идва в морската столица и си слага цел – да стане най-хубавият в своята специалност в града. И по този начин като гледаме, получава му се. „ Преди да се установя тук видях, че има дефицит на експерти във Варна. А аз към този момент бях експерт в Турция и взех решение да се осъществявам тук. От 10 години съм в тази специалност. В Турция е по този начин. От ранна възраст се подхваща занаята. Най-добрият другар на брат ми беше коафьор и се възпламених около него.”, споделя пред Sportal.bg Пир.

Въпреки, че е единствено на 21 години, той към този момент има стабилен опит зад тила си и с лекост печели доверието на клиентите си. Още до момента в който упражнява специалността в Истанбул, за визията си му се доверява футболистът на Емре Кълънч.
Вижте тази обява в Instagram.

С професионалното си отношение и безупречната си работа бързо става любим и на футболистите от. Сред тези, които разчитат на него за съвършена визия са, - младши, и.

Най-много работа обаче има по косата на Илиан Илиев, който постоянно обича да опитва. „ За прическите на Илиан се употребяват много принадлежности – 4 машинки, 2 ножици, 3 гребена и сешоар, като най-после прическата се завърша с вакса.”

Въпреки, че прическата на голмайстора на „ моряците” Исмаил Иса наподобява непретенциозна, се оказва, че въобще не е по този начин. За него в приложимост влизат 3 машинки и две ножици.

„ Всеки път предлагам на Иса да му направя друга прическа, само че той постоянно отсрочва за идващия път (смее се). Даниел Димов пък е класик. Той харесва типичен вид прически. Общо взето идва едвам си поддържа визията. Стефан Велев е много забавен за бръснарите. Той залага на подстрижка вид пирамида.”, добавя Бурхан.

Уменията на талантиливия бръснар не подминава и вратарят на националния тим и. „ При него косата стартира от 0 и горе се оформя единствено с ножици. Той е много общоприет.”



За да са настоящи с визията си обаче играчите сигурно би трябвало да излязат от зоната си на комфорт и да се пуснат по течението на стилните трендове. А те сега сочат, че изрусяването се завръща по футболните терени. „ Освен това сегашната наклонност е да се вършат сиви кичури. Нещо друго, което побърка футболистите в последно време е къдренето. Една такава прическа лишава към час. Най-трудно е боядисването и постигането на сивия цвят. Но би трябвало да се оправяме, защото футболистите са непрекъснато под светлината на прожекторите, те гледат да се отличават от другите хора, по тази причина си вършат по-странни прически.”, разкрива той.





„ Чертите, звездите и всички фигури в косата ми доставят огромно наслаждение. Дори запитвам клиентите дали желаят да им направя нещо такова в косата. Това са едни от забавните неща във фризьорството. Преди бяха по-актуални. Сега се търси по изчистен тип.”

Не подминаваме тематиката и за прическата на футболиста на бразилския Майкъл Ричард Делгадо де Оливейра, който неотдавна шокира по време на мач с изумителна визия по време на четвъртфиналите за купата на страната против. „ Тази прическа лишава доста време. Тя не влиза в категорията на бръснарите, тъй като за нея е употребявано боядисване и оформяне. За този тип прически е необходим специфичен курс. Използвана е доста багра. Нужно е да си художник. Главно върху главата е рисувано с багра, това сигурно не е единствено коса. Да се създадат тези форми единствено с машинка е извънредно мъчно. Няма по какъв начин без боядисване. Времето, което е нужно за изработката е минимум два часа.”, споделя експертът.



Освен косата, значима част от визията при мъжете е брадата, която изисква специфични грижи. Тя обаче прави по-голямо усещане измежду баскетболистите, като модата потегля от НБА. „ За да поддържа съвършената си брада всеки мъж се нуждае от гребен за брада, сешоар, еликсир, олио и специфични шампоани за брада. Въпреки, че това е запазена марка на баскетболистите, измежду футболистите със страхотна брада се отличава.”

„ При брадите могат да се позволен повече неточности. Ако знаеш, че ще допуснеш неточност, не поемаш риск с брада. Трябва повече да се внимава, в сравнение с с косите, тъй като няма коригиране. Някои хора не знаят, че един от най-хубавите способи за оформяне на брадата е този с конец. Въпреки, че е по-болезнен е много по-ефективен и забавя растежа на косъма.”, добавя Бурхан Пир.

За Бурхан няма граници в работата, даже да се отнася за тим, който не харесва. Въпреки, че е почитател на Черно море, той дефинира косите на играчи от други тимове в Ефбет Лига за много по-интересни от професионална позиция.

Сред неговите любимци за най-хубава визия са нападателите на ЦСКА-София и, както и бранителят на армейците. До тях се подрежда и халфът на Черно море Илиан Илиев – младши.
Вижте тази обява в Instagram.

Все отново най-големият му любим остава нападателят на Галатасарай.
Мая Димитрова
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР