Да си интелигентен не означава да познаваш из основи всички

...
Да си интелигентен не означава да познаваш из основи всички
Коментари Харесай

10 фрази, които интелигентните хора използват ежедневно

Да си образован не значи да познаваш радикално всички създатели на Ренесанса. Интелигентните хора са умни и дейни, жадни за още познания. Същевременно те почитат себе си и близките. Знаят, че всяка сполучлива история е учредена на дейности, а всяко деяние е родено от мисъл. Затова думите, които си споделяме, са доста значими, написа BrightSide.

Ако никой не желае да го направи, значи ще го направя аз.

Най-лесният метод да се откриете от другите е да извършите нещо, което те считат за прекомерно мъчно – по този метод ще натрупате скъпи познания.

Това не беше толкоз зле.

С всяка загуба имате шанса да научите нещо ново и да превъзмогнете компликациите. Проблемите са неизбежни. Затова ги разрешавайте.

Не мога да свърша всичко през днешния ден, само че най-малко ще стартира.

Нашите проекти не костват нищо, в случай че ги отлагаме във времето. Ако обаче създадем една дребна стъпка през днешния ден, ще бъде по-лесно да продължим на следващия ден.

По-малко думи, повече деяние.

Хората, които приказват прекомерно доста за достиженията си, се самозаблуждават. Те си мислят, че точно това са нещата, които ги открояват от всички останали. По-добре е обаче да вършите нещата, без да вдигате доста звук към себе си.

Мнението на непознатите не би трябвало да ме тормози.

Животът е ваш, вие избирате по кой път да поемете. Можете да се вслушвате в препоръките на околните си, само че не би трябвало да го вършиме непрекъснато.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР