Да си говорите сами не е вид медитация, нито е

...
Да си говорите сами не е вид медитация, нито е
Коментари Харесай

Разговорите със себе си са задължителни, за да се чувстваме щастливи

Да си говорите сами не е тип медитация, нито е симптом за полудяване: сходни „ диалози “ стимулират, упражняват мозъка и вземат решение проблеми.

Според една анкета за 88 % от дамите сред 40 и 49 години щастието значи преди всичко естетика. За тази цел е значимо на първо място да бъдеш в благозвучие със себе си. „ Затворих ли прозорците, изключих ли парното, взех ли си ключовете? “ Когато излизаме от у дома, постоянно си мърморим под носа тези въпроси. Надяваме се никой да не ни чуе, другояче ще стане неудобно… Съвсем не, считат специалистите. Разговорите със себе си са потребни и даже би трябвало да ги упражняваме.

Добър тренинг за мозъка

Казаното е по-трайно от помисленото, тъй като при диалект сме по-концентрирани. Това оказва помощ освен, когато запаметяваме думи на непозната език да вземем за пример, само че също и във всекидневието. Ето за какво в супермаркета умерено може да си прошепнете: „ Да не не помни прясното мляко “.  Тогава сигурно няма да подминете хладилната витрина.

Сортиране на възприятията

Вечер в леглото децата постоянно изброяват на глас усещанията си от миналия ден, с цел да ги преработят. Добре е да вършим като тях. Защото съгласно психолозите диалозите със себе си оказват помощ прочувствените проблеми да се разрешат по-лесно и като цяло да се вземат по-верни решения.

Надъхване

Почти всички спортисти се надъхват преди старта с формулата за мотивация: „ Ще съумея! “. Тя може да помогне и на вас, когато сте изправени пред провокации. Който, в противен случай, си повтаря, че е простак или си споделя: „ Нищо няма да излезе! “, нормално се предава преди задачата.

Прозрение

Според едно американско изследване хората, които имат навика да си приказват сами, вземат решение по-бързо ребуси и схващат по-добре комплицирани взаимовръзки.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР