Да си достигнал до финал на Australian Open, да си

...
Да си достигнал до финал на Australian Open, да си
Коментари Харесай

Рибакина – финалист от Australian Open, но квалификант в Доха


Да си достигнал до край на Australian Open, да си спечелил Уимбълдън, само че все пак да ти се постанова да играеш квалификации в WTA тура. В тази неуместна обстановка е сега Елена Рибакина.

Само преди броени дни представителката на Казахстан игра край на Australian Open, само че на WTA 500 шампионата в Доха по всяка възможност ще би трябвало да преодолее пресявките, с цел да доближи до главната скица.

В момента Рибакина е №10 в света, само че при поръчките за шампионата се взима нейната позиция преди шампионата в Мелбърн – №25. Това и фактът, че на процедура съвсем няма тенисистки от топ 20, които пропущат конкуренцията, я слага в позицията на пета запаса.

Разбира се, опция Рибакина да влезе и непосредствено в шампионата съществува. Тепърва може да има отдръпвания, а също така уредниците разполагат с четири предложения.

Самата тенисистка приема умерено странната обстановка. Още през предходната година тя призна, че не усеща самопризнание от обстоятелството, че завоюва Уимбълдън заради това, че продължава да бъде поставяна на по-малки кортове. Липсата на точки от трофея в Лондон също повлия на статута ѝ, защото с раздаваните по принцип 2 хиляди точки за първенец от Шлема, сега тя щеше да бъде под №6 в ранглистата.

Надпреварата в Доха в действителност се оформя като необикновено представление. Заявени за присъединяване са общо 8 от топ 10 като с изключение на Рибакина това са Ига Швьонтек, Онс Жабур, Джесика Пегула, Каролин Гарсия, Коко Гоф, Дария Касаткина и Белинда Бенчич.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР