Да си доброволец към каузата Европейска столица на културата те

...
Да си доброволец към каузата Европейска столица на културата те
Коментари Харесай

Омбудсманът Стаматов коментира Пловдив ЕСК 2019

" Да си доброволец към идеята " Европейска столица на културата " те зарежда единствено с позитивни страсти и нищо друго не остава след тях. "

Това показа един от многото членове на доброволческата общественост към фондация " Пловдив 2019 ". Plovdiv24.bg гостува на Борислав Стаматов, прочут измежду жителите като публичен медиатор на Пловдив. " Когато човек има предпочитание, подрежда приоритетите си вярно и нещата се получават. Не мисля, че сме заети компактно 24 часа в денонощието, та да не може да отделим известно време на седмица и да дадем своя дан. Бих призовал абсолютно всеки да се включи, тъй като присъединяване те зарежда единствено с позитивни емоции и нищо друго не остава по-късно ", изясни салдото сред професионалните си отговорности и доброволчеството той.

Стаматов се включва в самодейността и воден от страст, и - като кореняк пловдивчанин, воден от възприятие за дълг. Доброволците пък разказа като хора, събрали се в името на една идеална цел, въпреки толкоз разнообразни по възраст, специалност и народност. " Сладури ", показа той усещанията си от задграничните доброволци, пристигнали особено за откриването на Европейска столица на културата на 12 януари. " От тях само може да се учим на ентусиазъм; да се учим по какъв начин се държи човек, милеещ за родината си. В случа те милееха за събитието. Добронамерени, позитивни и доста, доста ангажирани със събитието. Тези хора ми вдъхнаха един позитивизъм, който аз не съумях да видя нито преди, по време или след церемонията. "  

А хулите преди и след церемонията разяснява с думите: " За съжаление събитията преди формалната гала бяха политизирани и културното събитие  " Пловдив 2019 " бе видяно като партийно събитие. Това значи, че всеки, който има нещо срещу ръководещата коалиция, не възприе добре " Пловдив 2019 " и като гала, и като нещо, което следва. За друга част от пловдивчани церемонията бе на първо място транспортен дискомфорт. Считам, че това бе неприемливо. Трябваше пристрастеностите да се замразят, тъй като това събитието е на града, а не на някаква избрана партия или група. "  

Какво е да си част от доброволческото семейство; какъв е Пловдив, забелязан от сцената на културната столица; елементарно ли се съвместяват обществени отговорности и доброволни действия и къде може да се запише всеки, искащ да стане част от " Плводив 2019 " - вижте в прочувственото изявление на Борислав Стаматов, който той даде за Plovdiv24.bg.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР