Да си дете на известен тенисист и да опитваш да

...
Да си дете на известен тенисист и да опитваш да
Коментари Харесай

15 от 15: Синът на Дейвънпорт е непобеден през 2021


Да си дете на прочут тенисист и да опитваш да пробиеш в тениса е комплицирана задача. Малко са образците на такива, които съумяват да излязат от сянката на фамозния си родител. Поредният, който ще опита да направи това е Джагър Лийч. Фамилията му не ви приказва нищо, само че това е обикновено, защото при него фамозният тенисист е майка му – някогашната №1 и шесткратна шампионка от Големия шлем Линдзи Дейвънпорт.

Джаред е на 15 години, само че съдейки по последните му резултати, то наподобява реалистично той да поеме по пътя на майка си, която има и златен олимпийски орден.

През 2023-а Лийч е изиграл 15 мача на ITF тура при юношите и е спечелил всеки един от тях, като има единствено един изгубен сет. Турнирите бяха на австралийския континент – J60 в Крайстчърч, J60 в Уелингтън и J100 в Оукланд.

Тези триумфи му разрешиха да направи замайващ скок в ранглистата – от №444 до №188 три седмици по-късно. Лийч е и водач по трофеи при юношите през 2023-а. Няколко гения имат по два трофея, само че той е единственият с три.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР