Да си адвокат на обвиняем, да станеш депутат и да

...
Да си адвокат на обвиняем, да станеш депутат и да
Коментари Харесай

Иван Гешев: Лобизмът е законен в България. Дали е морално? Да си отговорят българските граждани

Да си юрист на обвинен, да станеш народен представител и да промениш закона в негова изгода. Да, лобизмът е легален в България. Дали е морално? Да си отговорят българските жители. Това сподели пред публицисти основният прокурор Иван Гешев.

„ Къде да живее основният прокурор - мисля, че не е най-важното в страната “, добави още Иван Гешев, откакто преди няколко дни стана ясно, че се е изнесъл от държавната резиденция “Бояна” предварително.

„ Не кореспондира с европейските полезности, с върховенството на правото и със спазването на българските закони и Конституция да предложиш на Народното събрание да се желае оставката на настоящ магистрат, още повече, че това е магистрат по наблюдение на кореспонденция, на който си бил юрист в предходното си съществуване, а по-късно и народен представител. Тук по-скоро пораждат едни морални въпроси, тъй като има над 7-8 опита за приемане на закон за лобизма в България, който да контролира тези неща. Това, което описах е законно - да си юрист на избрани лица, по-късно да станеш народен представител и по-късно вероятно да промениш законите, с цел да са в полза на лицата, които защитаваш. Това е законно в България, а дали е морално могат да си отговорят българските жители, само че е въпрос, който не търпи отсрочване ", съобщи Иван Гешев.

Главният прокурор не разяснява изказванията за репресии от страна на симпатизанти на ГЕРБ и Движение за права и свободи на идните избори.

За убийството в София пред стадион „ Герена “ Иван Гешев съобщи, че не е осведомен със случая, а и даже да е знаел, не е съществено при започване на едно следствие да се разясняват тези събитията.
https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=165065892474164
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР