Да, серия от три успеха дори не си заслужава отбелязването

...
Да, серия от три успеха дори не си заслужава отбелязването
Коментари Харесай

ЦСКА вече трябва да реализира истинската си класа

Да, серия от три триумфа даже не си заслужава отбелязването за клуб като ЦСКА, само че действителността е такава. Отборът сподели позитивна смяна в играта в дуелите с Етър и Черно море и в този момент е времето да я затвърди, влизайки в по-продължителна серия.

Подобренията са забележими в няколко аспекта - организация на груповите дейности, пресиране на противниците и най-много блян към повече комбинативност в предни линии. Виждат се задействана експанзия, както и прояви на корав състезателен темперамент. Това разреши мачът с Етър да бъде решен бързо, а също по този начин да се измъкне и доста скъпа победа на " Тича " в последните минути.

Що се отнася до слабостите, те са добре познати. През цялата есен тимът пропусна много положения, и то от чисти позиции. В същото време непроменяемо във всяка среща отбраната се пропуква съществено най-малко един път, което води до стопроцентови обстановки за съперника. И против Етър, и против Черно море вратарят Бусато избави ЦСКА, само че против по-класни съперници тези положения може да се окажат много сериозен проблем.

Другият стеснителен синдром е бледото показване на тима преди почивката.

За това може да се потърсят две пояснения. Едното е, че всеки противник на ЦСКА дава оптимален отпор, до момента в който има физическите сили за това. Повечето съперници обаче свършват въздуха след почивката и тогава армейците нанасят своите удари. Второто пояснение се отнася до това, че множеството играчи на ЦСКА изключително чужденците, не имат шампионски нрав. Затова и безапелационните резултати на собствен и непознат терен, които са стандарт за тима, произлизащ от клубното ДНК, в този момент не са налице. Все отново сходен абсолютизъм в актуалните условия не е градивен.

Добро усещане в последните срещи оставят няколко футболисти отпред с младите Антов и Гълъбов. Те се оправят сносно в отбранителен проект. И до момента в който това към този момент сме го виждали при Антов, който се е потвърдил, то включването на Гълъбов отдясно в защита се оказа изненадващо оптимистично. Пламен се оформя като действителна опция на Турицов.

Силни изяви демонстрира и Бусато. Той имаше доста значими намеси в последните два мача, в противоположен случай резултатите можеха да са радикално разнообразни. Бусато беше посрещнат със песимизъм от публиката и медиите, само че в процеса на дуелите си извоюва мястото. Има известно събуждане при Али Coy, само че той продължава да е надалеч от КПД-то на изявен голмайстор. Процентът му на реализация е все по този начин невисок.

Към позитивните сигнали в ЦСКА може да се отбележат също приличните изяви на Пинто след дългото му неявяване. В същото време приносът на Тиаго все по този начин не е съответен на неговите качества. И въпреки всичко един футболист би трябвало да бъде отличен за цялостните си изяви през сезона и това е Малинов. Националът е най-постоянният играч на ЦСКА.

Предстоящият в събота дуел със Славия ще е извънредно значим тест, с цел да се види дали ЦСКА най-накрая ще осъществя действителната си класа със спокоен и безапелационен триумф, без трептене до последните секунди. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР