Да се ​​създаде максимален комфорт и уют у дома е

...
Да се ​​създаде максимален комфорт и уют у дома е
Коментари Харесай

6 начина да направите живота в апартамента си непоносим

Да се ​​създаде оптимален комфорт и уют вкъщи е главната цел на ремонта. Често, обаче, се случва в процеса или на самия край да бъдат открити неточности, за които никой не е подозирал.

За да избегнете сходни неприятни моменти при ремонт на апартамент или къща, би трябвало да се подготвите авансово, да обмислите всичко добре и да привлечете поддръжката на експерти, в случай че нямате доста опит. Архитект с 20-годишен опит ни показа какви неточности могат да скапват крайния резултат.

1.       Разчитате единствено на себе си

Самостоятелното присъединяване в ремонта е първата и много постоянно срещана неточност. Без професионален опит и екип от експерти съществува риск нещата да се объркат. Само подготвени хора ще могат да вземат поради всички нюанси на жилището и желанията ви.

2.       Неграмотно обмисляне и неверни измервания

Когато планирате сами, елементарно можете да объркате, да вземем за пример, мащаба на мебелите. По проектите всички интериорни предмети са идеално сложени, само че в последна сметка се оказва, че те заемат цялото пространство, неуместни са и са грозни. По-добре да употребявате професионална помощ. Експертите ще създадат измервания, ще поправят плана и ще се уверят, че всички мебели са на мястото си.

3.       Липса на галактическа ергономичност

Един апартамент след ремонт би трябвало да е комфортен за своя притежател и всеки детайл би трябвало да извършва всичките си функционалности, доколкото е допустимо. Често не се взема поради местоположението на контактите и ключовете, съществуването тук-там за предпазване на такива домашен предмети като прахосмукачка, забрадка, дъска за гладене и друго осветяване за всяка стая.

4.       Безусловно доверие в продавачите

Пристигайки в магазина, не всеки знае характерностите на материалите и се доверява на рекомендациите на продавача, който постоянно поучава да си купите нещо по-скъпо. Също по този начин, някои вземат продуктите на известни марки, вярвайки, че той несъмнено ще се побере. В този случай се случва евтините материали да са най-хубавото решение за съответна задача.

5.       Пренебрегване на изчисленията

Необходимо е да се създадат верните калкулации освен на стадия на планирането, само че също по този начин да се вземат поради всички индикатори в процеса на ремонт. Често срещана неточност е неправилното пресмятане на приключеното равнище на пода. Подовете би трябвало да се броят не изпод, от бетона нагоре, а в противен случай, от материала, който идва от горната страна. Поради разликата във височините в бъдеще ще би трябвало да се вършат стъпала към банята и към балкона.

6.       Грешен избор на текстури и нюанси

Когато купувате материали, би трябвало да обърнете внимание на дебелината и цвета. Например плочките могат да бъдат с дебелина 3, 6, 8, 10 и 12 мм. Тази разлика не постоянно е явна за окото, само че може да бъде мъчно да се лепи. Необходимо е да се прегледат по-отблизо нюансите, някои са толкоз сходни, че разликата ще стане забележима едвам след ремонта.

По време на ремонта постоянно се обръща повече внимание на хола и кухнята, защото точно тези стаи гостите постоянно виждат, а спалнята е несправедливо забравена. Нещо повече, тя е тази, която най-силно въздейства на психическото положение на индивида.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР