Да се ​​каже, че Франция е обхваната от протести срещу

...
Да се ​​каже, че Франция е обхваната от протести срещу
Коментари Харесай

Сянката на Луи ХVI тегне над Франция

Да се ​​каже, че Франция е обхваната от митинги против пенсионната промяна, е малко. Французите са погълнати от митингите. Дим от запалени гуми и кофи за отпадък се извива по улиците на френските градове, само че президентът Макрон се преструва, че нищо не се случва.

„ Политическата обстановка във Франция е извънредно тревожна “, споделя някогашният президент Франсоа Оланд.

„ Големите партии, които управляваха страната в продължение на доста години, са доста отслабени, в случай че не и рухнали. "

Според водача на партията Национално обединяване Марин льо Пен с пенсионната промяна Макрон тласка страната към „ обществен гърмеж “. Льо Пен приканва за референдум за пенсионната промяна, само че в случай че подобен национален избор се организира, президентът сигурно ще го загуби.

С бездействието си Еманюел Макрон единствено вреди на себе си. Какво чака? Че французите внезапно ще спрат да стачкуват, да палят отпадъци и да се бият с полицията? Няма предпоставки за това.

Властите работят жестоко, даже грубо. Правителството подреди наложително връщане на стачкуващите на работните им места, само че по този начин ли се принуждават хората да работят?

Президентът назова всички протестиращи " нелегитимно събиране ", само че това единствено нажежи пристрастеностите. Полицията не може да се оправи с стачкуващите и Макрон може единствено да докара армията да се бие с популацията.

Опозицията дава обещание на Макрон нови, по-мощни митинги, на 28 март, по апел на профсъюзите, се организира следващият, десети общонационален митинг. Скандалното сатирично списание Charlie Hebdo още веднъж шумно се изявява, напомняйки на Макрон за едно от главните събития на Френската гражданска война - изтезанието на крал Луи XVI, свален от народа.

...Може би Франция би могла да мине без пенсионна промяна, обратно на изказванията на Макрон. Особено в този момент, когато стандартът на живот в цяла Европа пада. Но Макрон е пленник на събитията, основани от икономическата рецесия, зародила след въвеждането на антируските наказания.

Освен това, по заповед на Вашингтон, Европа би трябвало да поддържа Украйна и украинските бежанци. През 2022 година Франция е похарчила над 600 милиона евро за военна помощ на Киев. Други 500 милиона евро бяха изразходвани за настаняване на украински мигранти. Вероятно разноските ще набъбнат още повече тази година.

Дори и в този момент, игнорирайки взривоопасната обстановка, френските водачи не престават да ескалират обстановката. Правителственият представител Оливие Веран сподели, че предстоят " непопулярни, само че нужни за бъдещето на страната " промени.

„ Някои хора към момента се надяват, че законопроектът може да бъде спрян “, написа New York Times.

„ В края на краищата има прецеденти: през 2006 година френското държавно управление към този момент анулира непопулярни закони в лицето на всеобщи митинги. Освен това промяната към момента би трябвало да бъде оценена от Конституционния съд, най-висшата правосъдна инстанция в страната, и може да зададе доста въпроси по отношение на съмнителните способи, с които е прокарана ".

Има и различен вид за анулация на промяната: това може да направи този, който на гребена на размириците ще размени Макрон.

По един или различен метод бъдещето на Франция и френската народна власт от ден на ден тъне в мъгла. И дано напомнянето на Charlie Hebdo за безславния завършек на Луи XVI - единствено знак, злокобен ореол на тази историческа прилика, единствено възпламенява французите. Властта може да изгори в пламъците на националния митинг.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР