Да се завърне ли военното обучение в училищата, но вече

...
Да се завърне ли военното обучение в училищата, но вече
Коментари Харесай

Георги Богданов за военното обучение в училищата: Това е пропагандна теория

Да се завърне ли военното образование в учебните заведения, само че към този момент като “час по отбрана на Отечеството ”? За Георги Богданов, шеф на Националната мрежа за децата, предлаганото е “една прекомерно остаряла пропагандна доктрина ”.

“Става въпрос за учениците, които са 10. и 11. клас, които към този момент са юноши и не са деца. Всяка просветителна система възпитава децата в гражданственост и такова нещо ние имаме още от детската градина ”, съобщи ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Учениците в 10. и 11. клас към този момент имат насъбрани познания по гражданственост и би трябвало да минат и такова образование по няколко аргументи, една от които е по какъв начин да опазват личното си здраве, както и това на околните и на обществото като цяло, продължи тя и добави:

“Тази национална стратегия, която е извънредно значима и се приема от учениците с огромно наслаждение, приема се и от родителите. Вече трета година 83 образователни заведения вземат участие в тази национална стратегия ”.

“Какво е “защита на Отечеството ”? Това е термин от военната агитация, който идва да каже, че се внушава на децата, а не им дава опция да мислят и да разсъждават по тематиката. Изключително значимо е да не се внушават неща на децата, а да мислят, да беседват и да вземат участие дружно в процесите. Предлагането в тази разпоредба е извънредно неприятно, тъй като води до доста съществени проблеми в образованието ”, акцентира той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР