Да се запазят приоритетно паралелките по търсени от бизнеса или

...
Да се запазят приоритетно паралелките по търсени от бизнеса или
Коментари Харесай

Красимир Вълчев настоява да се запазят паралелки с търсени от бизнеса професии

Да се запазят предпочитано паралелките по търсени от бизнеса или неповторими специалности при записани най-малко 10 възпитаници. За това упорства министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в писмо до началниците на Регионалните ръководства на образованието, оповестиха от Министерството на образованието и науката (МОН).
Според министъра би трябвало да се направи всичко допустимо, с цел да се резервира образованието по специалности, за които има поръчка от работодатели, че са нужни или неповторими, както и в случай че учебното заведение взе участие посредством тези паралелки в дуално образование или има подписани партньорства сред компании и учебни заведения за този тип образование. Същото важи и за общинските учебни заведения, когато общината е заявила подготвеност за дофинансиране на маломерни паралелки.
Министърът моли след привършване на трето класиране за кандидатстване след VII и VIII клас да се подхващат всички нужни дейности за реализирането на приема, който подхожда на целите в просветителната политика, както по повод обезпечаване на достъп до обучение на учениците съгласно желанията им, по този начин и по повод потребностите от квалифицирани фрагменти за пазара на труда в страната и по места.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР