Да се закрие т.нар. комисията за досиетата и те да

...
Да се закрие т.нар. комисията за досиетата и те да
Коментари Харесай

Възраждане: Да се закрие комисията по досиетата, харчи много

Да се закрие така наречен комисията за досиетата и те да се трансферират към организацията по архивите, оферират със законопроект от " Възраждане ". Причината е, че всяка година за комисията се отделят 4,5 млн. лева от държавния бюджет.

" Ще даваме тези пари за комисия, която ще се занимава единствено да изкарва досиета на хора, които към този момент са на напреднала възраст и огромната си част са били в българското разузнаване. Има огромна разлика от доносници давали доноси за мръсни вицвове и хора, които са били част от военното разузнаване или част от българските дипломатически задачи и са рискували живота си ", сподели зам. ръководителят на Народно събрание от " Възраждане " Цончо Ганев.

Въпросната комисия се занимава с откриване на документи и за оповестяване на принадлежност на български жители към Държавна сигурност.

Ганев уточни, че се плащали милиони, с цел да се изкарват за неприятни хора като Петър Водински, който е разузнавал в Турция, с цел да се бори за националните интерси на България. " Съсипват се човешки ориси ", съобщи още Ганев за комисията по досиетата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР