Да се задържи лидерът на най-голямата опозиционно партия, не говорим,

...
Да се задържи лидерът на най-голямата опозиционно партия, не говорим,
Коментари Харесай

Фандъкова: Не се притеснявам, защото работата ми и тази на екипа на СО се проверяват непрекъснато

Да се задържи водачът на най-голямата опозиционно партия, не приказваме, че е и някогашен министър-председател, без показване пред обществото на доказателства и причини, в действителност е скандално. За мен първият въпрос е политическият и по тази причина не изключва дейности против опозицията. Това съобщи в " Денят стартира " столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ ГЕРБ би трябвало да бъде доста мощна и безапелационна съпротива и ръководещите да се вслушват в гласа ѝ даже когато подлага на критика, тъй като това е нейната роля. Силна съпротива - по-силно ръководство, сподели Фандъкова и добави: Никой не е над закона, в това число и държавното управление.

Столичният кмет счита, че Бойко Борисов няма да съди страната, тъй като не би ѝ навредил и не би се обърнал против България.

На въпрос дали самата тя се тормози от дейности против нея сподели:

" Аз не се тормозя, тъй като работата ми и работата на екипа на Столичната община се ревизират непрестанно. Аз самата върша инспекции, сезирам всички способени органи, когато има подозрение за корист, което за мен в действителност е работата с битка с корупцията. Когато има данни се ревизират и се огласят, когато е несъмнено. И сега някои от процедурите се ревизират от всички вероятни органи - АДФИ, Сметна палата, прокуратура. Сметната палата сега са в " Топлофикация ", а преди този момент бяха в " Градска подвижност " ".

По думите на Фандъкова всеки сигнал, подаден от обществото се ревизира. Включително и сигналите от " Спаси София ".

За бюджета на столицата Фандъкова посочи, че макар тежката финансова обстановка, той ще обезпечи осъществяването на стратегическите планове и целите на града - това са метрото, развиването на градския превоз, основни булеварди и улици от вътрешните кръгове на града, значими транспортни връзки, строителство на детски градини, вложения в екология и по-чист въздух.

Бюджетът е рекорден - 2 милиарда и 78 млн. лева, само че приходите от локални налози са към 450 млн., а таксите, личните доходи на общината са 820 млн. лева Това са средствата, които могат да се насочват към разнообразни действия, сподели Фандъкова.

Тя добави, че нарастването на бюджета за тази година се дължи главно на увеличение на заплатите на учителите, медицинските сестри, обществените служащи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР