Да се въведе система за обратно начисляване на ДДС в

...
Да се въведе система за обратно начисляване на ДДС в
Коментари Харесай

За плодовете, зеленчуците и млякото се подготвя обратно начисляване на ДДС

Да се вкара система за назад начисляване на Данък добавена стойност в производството на плодове, зеленчуци и мляко обмисля Министерството на земеделието. Това заяви в изявление за Нова телевизия зам.-министърът на земеделието Чавдар Маринов. Тази скица към този момент се ползва при зърнопроизводителите и резултатът е позитивен, сподели той.

" На фактурата няма да ги има тези 20% и земеделският производител ще може да реинвестира парите, да вземем за пример в семена, препарати ", сподели Маринов.

По думите му преработвателните предприятия също няма да заплащат Данък добавена стойност за суровината, а единствено откакто я преработят и продадат. " Тази симбиоза развързва ръцете и на преработвателите ", добави зам.-министърът.

Маринов сподели, че до момента в който стигнат от производителя до пазара, у нас доматите и краставиците минават през 4-5 ръце и се оскъпяват двойно. " При земеделеца цената е 2 лева, а на пазара е 4 лева ", разяснява зам.-министърът като разясни, че за разлика от прилежаща Гърция, където производителите се сплотяват, у нас стопаните са дребни и им е мъчно да договарят с огромните вериги.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР