Да се въведе механизъм за ограничаване на възможностите за продажба

...
Да се въведе механизъм за ограничаване на възможностите за продажба
Коментари Харесай

Затягат контрола върху сделките с имоти на занижени цени

Да се вкара механизъм за ограничение на опциите за продажба на недвижими парцели на погрешно декларирани цени. Той би трябвало да бъде създаден от междуведомствена работна група, която да изготви законодателни промени  за стягане на контрола върху бранша с недвижимите парцели.

Това планува План за деяние за ограничение на рисковете от изпиране на пари и финансиране на тероризма, оповестен от Министерство на финансите. Въпреки че крайният период да въвеждане на тези ограничения е юни 2022 година, дейностите по тях още не са почнали.

Планът планува да се вкарат  регулаторни условия за бранша на недвижимите парцели, например регистрация или лицензиране, условия за нахлуване на пазара и условия за реализиране на активността.

Определяне на контролен орган за регистрация/лицензиране на бранша на недвижими парцели, както и въвеждане на надзор за съблюдаване на новите регулаторни условия за бранша на недвижимите парцели (когато бъдат въведени) са други ограничения в проекта.

Всички те целят контролиране на бранша на недвижимите парцели и засилен надзор върху него, както и ограничение на укриването на налози при покупко-продажби с недвижими парцели и на злоупотребата с недвижими парцели за задачите на изпирането на пари.

Планът планува още да се сътвори междуведомствена работна група за правене на оферти за ограничения, ориентирани към ограничение на злоупотребата с ООД.

Българи се отхвърлят от брокери и купуват сами жилище

За задачата ще се изследва измежду други държави-членки на Европейски Съюз и (ако е необходимо) измежду други страни  законодателството и практиките във връзка с регистрацията на сдружения с най-малък регистриран капитал.
 istock istock
Предвижда се да се направи обзор на настоящата правна рамка, уреждаща условията за регистрация на ООД и да се изготвят оферти за законодателни промени за спомагателни условия за регистрация на сдружения с най-малък капитал или друга подобаваща мярка. Крайният период за тези дейности е бил септември тази година, само че работата по тя също не е почнала.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР