Да се удължи маршрутът на влаковете до Казичане искът съпредседателите

...
Да се удължи маршрутът на влаковете до Казичане искът съпредседателите
Коментари Харесай

Група 5: Влаковете от Перник и Банкя да стигат до Казичане

Да се удължи маршрутът на влаковете до Казичане искът съпредседателите на Политическа група 5 в СОС Светослав Витков и инж. Симеон Славчев. 

В момента влаковете по направленията Перник – София, Банкя – София (Централна жп гара), Драгоман – София и Своге/Лакатник/Мездра – София стигат до Централна гара. Граждани обаче са поискали маршрутът им да бъде продължен до жп гара Казичене, която също е територията на Столична община. Така пътуванията по изброените посоки в границите на града могат да се реализират по-бързо и с по-малко прекачвания, в случай че пълноценно бъде употребен потенциалът на железопътния превоз. Взимането на решението би трябвало да стане бързо, защото до 15 октомври би трябвало да се дадат на БДЖ за правенето на разписанията.

На територията на общината е построена добре развита електрифицирана железопътна мрежа, по която всекидневно се движат голям брой влакове към всички посоки в страната. Използването на влаковете на територията на Столична община може значително да понижи времената за пътешестване сред обособените региони на града, както и да обезпечи добра връзка с околните обитаеми места в района, аргументират се общинските съветници. В същото време желаната трансформира ще бъде и ефикасна мярка по отношение на " Програма за ръководство на качеството на атмосферния въздух на Столична община за интервала 2015-2020 година ", която бе призната от СОС през май. Анализите са безапелационни, че единият от двата съществени замърсителя на атмосферния въздух е трафикът.

Реализацията на актуалното предложение би довело до дейно и стабилно възстановяване на комплексната транспортна услуга, която се предлага на територията на Столична община; до увеличение на привлекателността и удовлетвореността от потреблението й, написа в отчета.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР