Да се търси помощта само на клинични хомеопати, а не

...
Да се търси помощта само на клинични хомеопати, а не
Коментари Харесай

Внимавайте: Хомеопатията може да се упражнява само от лекари

Да се търси помощта единствено на клинични хомеопати, а не на типичен . Това посъветваха в националния пресклуб на Българска телеграфна агенция лекари, които са минали образование по хомеопатия в медицински университети в България.
 
Регистрираните клинични хомеопати-лекари , минали образование в университет, са към 2200, сподели доктор Петко Загорчев, ръководител на Етичната комисия към Българския лекарски съюз и ръководител на УС на Българската здравна хомеопатична организация.

 
Хомеопатията може да се упражнява единствено от лекари или от лекари по дентална медицина, напомни доктор Загорчев текста от Закона за здравето и добави, че клиничната хомеопатия е дял от медицината.
 
Ползването на хомеопатични артикули понижава изписването на антибиотици и антипиретици от педиатрите с 30 до 50 на 100, сподели доктор Слави Филчев, шеф на Детско поделение в Пета МБАЛ-София. Той добави, че хомеопатията работи дейно даже и при понижаване на страничните резултати от химио- и лъчетерапия.
 
Лекарите бяха единомислещи, че хомеопатията не е панацея и тъкмо поради това студентите се образоват в медицински университети. Медиците упорстват пациентите да не търсят помощ от хомеопати, които не са минали такова образование и които сами подготвят продуктите.

 
В клиничната хомеопатия се употребяват единствено артикули, създадени по всички правила на положителната индустриална процедура, регистрирани са като лекарствени артикули и се продават в аптеките.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР