Да се справим с ГМО в плодовете и зеленчуците е

...
Да се справим с ГМО в плодовете и зеленчуците е
Коментари Харесай

Токсиколози алармират: Лепкавите плодове и зеленчуци са бъкани с...

Да се оправим с ГМО в плодовете и зеленчуците е невероятно, само че можем оптимално да почистим пестицидите от тях. Ако те са лепкави, това значи, че са третирани с дифенол, с цел да се запазят по-дълго време, предизвестяват токсиколози.

Обработените с него плодове обелете преди консумация без значение, че сте ги измили. Токсиколози поучават да се белят всички плодове, като круши, праскови, ябълки, смокини.

Картофите – всички нитрати в тях се събират директно под кожата и в сърцевината. Затова е належащо да изхвърлите първата вода, откакто те стартират да врат. Оставете ги да се сварят изцяло във втора вода.

Повечето химикали извират при варене, само че изчезват в по-малка степен при пържене. Винаги белете горните листа на зелката и отстранявайте кочана. Така ще се избавите от нитратите оптимално. Екологично чистите краставици би трябвало да са в нежно тревист зелен цвят. Ако са мрачно зелени, значи са ги прехранили с нитрати. Белете ги преди консумация.

Тиквичките и патладжаните също обелете. Срежете ги по дължина и изрежете региона към дръжката, тъй като на това място се натрупват най-вече от отровите, с които зеленчуците са наторявани в оранжериите през есента и зимата. Салати, магданоз, копър и други зеленини би трябвало да се почистват от жилките, защото нитратите се натрупват най-вече в тях. Зеленините доста бързо ги попиват. Преди да ги ползвате, ги киснете в продължение на час във вода. Колкото по-дебела е кожата на доматите, толкоз повече химикали има в тях. Белете ги.

Никога не купувайте домати в оранжево-червеникав цвят. Бялата вътрешност и тлъстите белезникави жилки са сигнал за огромно наличие на нитрати. Ако сте купили такива домати, накиснете ги за един час в хладка вода, поучават специалистите пред “Монитор ”.

В Европейския съюз и Съединени американски щати препаратът дифенол е неразрешен поради мощните му канцерогенни и алергенни свойства, само че все пак има производители, които го употребяват, с цел да запазят свежестта на продуктите си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР