Да се шофира автомобил е опасно – това го знаят

...
Да се шофира автомобил е опасно – това го знаят
Коментари Харесай

Ето ги петте най-големи страха на всички шофьори! Трябва ли да се плашат от тях?

Да се кара автомобил е рисково – това го знаят както новаците зад кормилото, по този начин и водачите с огромен стаж. Много от тези страхове не са оправдани, само че все пак са се настанили в съзнанието на водачите. Британска застрахователна организация направи изследване за нещата, които най-вече тормозят хората зад кормилото, написа Аутомедия бг.

1. Начело на този лист е задминаването на полицейски автомобил по време на придвижване. Ако не нарушавате правилника по никакъв метод не би трябвало да се притеснявате от сходна маневра, само че все пак доста хора подсъзнателно ги е боязън, че ще бъдат санкционирани.

2. Оказва се, че доста водачи ги е боязън да минават през кръстовища , които се контролират от човек. Факт е, че малко на брой водачи си спомнят какво значат знаците на ръцете на регулировчика. Шофьорът го е боязън, че ще сбърка и ще направи нарушаване.

3. Преминаване през пътен възел с доста разклонения също тормози мнозина. Страхът в тази ситуация е да не се обърка посоката на придвижване, изключително на място, през което човек минава за първи път. В Англия мнозина водачи ги е боязън, че могат да попаднат на автомагистрала, която се заплаща.

 Най-големите страхове на щофьорите

4. Пътуването отвън града през нощта е един от разумните страхове при доста хора, защото в тъмного може да се влезе в дупка или да блъсне човек или животно на пътя. В някой от последните случаи следствията за водача могат даже да бъдат съдбовни. Затова при сходни пътуания най-важното е вниманието.

5. В Топ 5 попада и суеверието - доста водачи извършват едни и същи ритуали, преди да тръгнат на път. Голяма част от тях имат икони или други религиозни атрибути, като имат вяра, че те ще ги спасят от случай.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР