Да се създаде специален механизъм за проверка на преките чуждестранни

...
Да се създаде специален механизъм за проверка на преките чуждестранни
Коментари Харесай

Спират със закон опасните за икономиката ни руски инвестиции

Да се сътвори специфичен механизъм за инспекция на директните задгранични вложения, с цел да се предотвратяват рисковете от нахлуване на съветски капитали в браншове, свързани с националната сигурност. Това плануват признати на първо четене през днешния ден промени в Закона за поощряване на вложенията. Те са обединени в законодателен план, който има за цел отбрана на българската стопанска система от така наречен „ корозивни “, най-много съветски вложения, които имат цел да навредят на ползите на България.

Проектът е подаден от водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и народния представител Делян Пеевски, оповестиха от пресцентъра на партията.

Промените плануват основаването на междуведомствен съвет към министъра на нововъведенията и растежа, който да ревизира и дава позволение за всички директни вложения на стойност над 1 млн. евро. Ако инвестицията провокира подозрения, на кандидат-инвеститора могат да бъдат наложени " поведенчески и структурни ограничения " за осъществяване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР