Да се създаде работна група, която да изработи регистър на

...
Да се създаде работна група, която да изработи регистър на
Коментари Харесай

Николай Николов: Нужен е регистър на подлезите в София

Да се сътвори работна група, която да създаде указател на подлезите, в който да се следи за общото им положение. Това предложение направи, по време на постоянната сесия на СОС, общинският консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов, който е и претендент за депутат от 23 МИР. Той предложи и да бъдат уеднаквени критериите за досегаемост и сигурност за всеки един подлез на територията на Столична община.

„ Водещата комисия би трябвало да бъде тази по архитектура и градоустройство. Затова се надявам да получа поддръжката на ръководителя й Силвия Христова и от останалите сътрудници в комисията, за основаването на тази работна група. За да можем да имаме сигурни и налични подлези и жителите да са удовлетворени “, сподели Николов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова дефинира предлагането като положително.

Идеята на общинския консултант от Българска социалистическа партия е обвързвана с питането му към градоначалника за броя и положението на подлезите на територията на града, след голям брой недоволства от жители.

Николай Николов означи, че от 86 функциониращи подлеза на територията на Столична община в едвам 38 от тях има построено видеонаблюдение, която е по-малко от 50%. „ На доста места е усложнен и достъпът до подлези на хората с инвалидни, детски и пазарски колички “, посочи още социалистът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР