Да се съгласявате постоянно и с всички, без да отстоявате

...
Да се съгласявате постоянно и с всички, без да отстоявате
Коментари Харесай

10 признака, че сте прекалено добри, и това ви вреди

Да се съгласявате непрекъснато и с всички, без да отстоявате лично мнение, е явен знак, че сте прекомерно положителни и отстъпчиви. Това не значи безусловно безволеви, може би предпочитате да отстъпите, с цел да се усещат другите добре и да няма напрежение и спорове. Въпреки това всичко си има граници. Следните 10 признака демонстрират, че сте прекомерно положителни, и това не работи във ваша изгода:

6. Отблъсквате комплиментите на другите към себе си.

Когато някой ви направи комплимент, е евентуално да махнете с ръка и да възкликнете: „ О, не, не е правилно! “ в желанието си да деянията невзискателност. Трябва да знаете, че по този метод обаче автоматизирано показвате на близките какъв брой ниско самочувствие имате и по какъв начин не се цените задоволително.

Какво да извършите: просто приемете комплимента с усмивка и благодарете. Така и вие, и индивидът, който ви е направил комплимент, ще се почувствате добре.

7. Правите услуги на хората, макар че не желаете.

Когато ви е неловко да откажете, се превръщате в плебеи на непознатите молби и задължения. Губите от ден на ден време за себе си и се нагърбвате със дилемите на другите. В най-лошия случай ще се чувствате извънредно изтощени, до момента в който се пробвате да свършите работата на другите, с цел да не ги разочаровате. В този случай страдате само вие.

Какво да извършите: научете се да казвате „ не “! Освен това не забравяйте, че можете да измененията мнението си след това, ако видите, че не се справяте или ви коства прекалено много.

8. Поправяте грешките на другите даже когато са във ваша изгода.

Касиерката ви връща  повече пари и макара да са стотинки, вие незабавно реагирате и ги връщате. Важно е да сте почтени и честни, само че от време на време поправянето на най-малката неточност нервира близките. Друг образец е, в случай че хората мислят, че имате по-висока купа, в сравнение с имате в реалност. И даже да става дума за хора, които в никакъв случай повече няма да видите през живота си, само че от предпочитание да бъдете изцяло почтени, ги поправяте.

Какво да извършите: преценете съгласно обстановката и в случай че става дума за нещо дребно, просто оставете нещата такива, каквито са.

9. Внимавате да сте постоянно политкоректни.

Политическа уместност (и още политически коректен) e политически, културно-социологически термин, отразяващ установяването на система от рамки и правила, в това число „ политически правилен език “, който има ограничаваща функционалност по отношение на етически, морални съображения, и тази задържаща и ограничаваща функционалност е във връзка с всяка социална и обществена изява, която би могла да се отнася до тематики от внимателен темперамент. Само че в желанието си да не обидите някого, можете де го обидите. Ако в компанията има човек, който принадлежи към друг етнос или вяра, или се отличава по някакъв различен метод, вие може би бихте се пробвали по всевъзможен метод да избягвате думи с двузначен смисъл и така нататък, което може да докара до напрежение и в последна сметка да накара индивида да се почувства неловко. Същото важи и за обстановка, в която се втурнете да защитавате някого, без да е желал помощта ви.

Какво да извършите: преди да защитавате някого, говорете с него и се уверете, че сте разбрали позицията му и че има потребност от поддръжка. По-добре не се намесвайте в деликатни обстановки, в случай че не сте безусловно сигурни какво вършиме и че това, което вършиме, ще донесе положително на някого.   

10. Никога не молите за помощ.

Определено сте прекомерно положителни, в случай че ви е неловко да помолите за помощ, тъй като смятате, че другите си имат свои грижи и не им е до вас.

Какво да извършите: не забравяйте, че хората, които ги е грижа за вас и желаят да ви оказват помощ, в действителност оказват помощ и на себе си. Ако дадете късмет да ви се подаде ръка, може би всички ще се почувстват задоволени. 

Към първата част ТУК.

Цветелина Велчева по материали от Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР