Да се проведе мисия Македония в ЕС и САЩ. Това

...
Да се проведе мисия Македония в ЕС и САЩ. Това
Коментари Харесай

Проф. Ана Кочева: Крайно време е в Македония да разберат, че преговаряйки с ЕС преговарят и с България

Да се организира задача " Македония " в Европейски Съюз и Съединени американски щати. Това оферират на президента Румен Радев и служебния кабинет от Националния кръг ”За Македония “. 

Една от представителките в него - проф Ана Кочева разяснява пред БТВ тематиката. Идеята е задачата да се провежда от българските посолства и да съставлява поредност от конференции на учените, на които да бъдат поканени публицисти, университетски представители и други, пред които да се показа българската позиция по езиковедските, историческите въпроси, както и тези по отношение на човешките права. Учените оферират тези конференции да се състоят във Вашингтон, Брюксел и в столиците на Швеция и Испания - страните, които ръководят Европейския съюз през 2023 година.

" Крайно време е в Македония да схванат, че преговаряйки с Европейски Съюз договарят и с България. Желаейки да се причислят към Европейски Съюз, те желаят да се причислят към същото това пространство, в което е и България. Пространство на свободно придвижване на артикули, на капитали, на независимост на медиите - нещо, което липса в Република Северна Македония. На съблюдаване на човешките права - нещо, което във връзка с македонските българи не е налице, и надяваме се, че този случай с Християн Пендиков, който е следващият, ще бъде в действителност финален. И сходни прояви на държанието на омразата, тъй като езикът сякаш беше с мед да го намажеш на фона на това, което се случи след това, ще бъдат в историята. Нещо, което за жалост аз към момента не мога себе си да убедя, че ще продължи по този начин, камо ли обществото.

Все отново в Македония има и разнообразни гласове от тези, които доминират. Опасявам се, че обстановката може да стане още по-тревожна, в случай че,Македония изпадне в предизборна обстановка и в случай че опозицията завоюва изборите. Защото тогава договарянията ще бъдат натикани в задънена улица ", счита тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР