Да се променят изборните правила е една малко тъжна прктика

...
Да се променят изборните правила е една малко тъжна прктика
Коментари Харесай

Проф. Константинов: В България всеки псува Изборния процес, защото не може да признае изборния си провал

Да се трансформират изборните правила е една малко тъжна прктика в България. Трябва да разграничаваме смяна от смяна. В рекомендациите на Венецианската комисия се засяга да не вършим фундаментални промени в Изборния кодекс. Това съобщи ръководителят на „ Информационно обслужване “ проф. Михаил Константинов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

"Промените, които се вършат в последния миг са периферни ", увери той.

"Резолюцията е едно тежко юридическо недоносче. Това е документ, който претендира юридически цели. В него се насочва апел за нарушение на Конституцията. Те ни приканват да приемем Истанбулската спогодба. Не може да се потегля с апел за нарушение на закона и да ни караш да променяме закони ", разяснява математикът.

По думите му европейските текстове са искрено глупави. В Европа такова знамение като машинно гласоподаване няма, категориче е проф. Константинов.

„ Това, което се случва в България е непоносимо. Тук всеки скача против Изборния развой и доверието е сведено до най-малко “, разгласи той.

Хората, които са изпратени в изборните комисии не си правят работата. Какво повече да направи Българската страна. Грешките, които се вършат не касаят изборния резултат, безапелационен бе той.

Проф. Константинов регистрира, че в България всеки псува Изборния развой, тъй като не може да признае изборния си неуспех. Той прикани да сме оптимално справедливи.

„ ГЕРБ се вкараха сами в клопката с машините. Нека си отговорят за какво в Европа не се гласоподава по този начин, а в Германия с решение на Конституционен съд не разрешиха сходно гласоподаване. Аз приказвам единствено с обстоятелства. В Европа има 700 милиона гласоподаватели, от тях 500 гласоподават с хартиени бюлетини. Запитайте се за какво. Има страни, в които от 100 години се гласоподава по пощата. Холандия ги махнаха, тъй като няма загадка на вота ", обясни той.

През четирите пъти, в кито ГЕРБ е победила, партията не е провела изборите, напомни Михаил Константинов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР