Да се промени мярката 60/40 за запазване на заетостта, предлагат

...
Да се промени мярката 60/40 за запазване на заетостта, предлагат
Коментари Харесай

Бизнесът и синдикатите ще поискат промяна в схемата 60/40

Да се промени мярката 60/40 за опазване на заетостта, оферират и синдикати, и работодатели. Това те ще изискат на среща през днешния ден със обществения министър Гълъб Донев и финансовия - Валери Белчев. Настояваме мярката да се върне в остарелия си вид, т.е. страната да покрива 60 на 100 от осигурителния приход на служащия и осигуровките при 20 на 100 спад в приходите от продажби, съобщи водачът на КНСБ Пламен Димитров.

Припомняме, че служебното държавно управление оряза мярката, като за компаниите със спад на приходите от продажби от 30% до 40% дотацията е 50% от осигурителния приход на служащия, а за тези със спад над 40% - остава 60%.

От бизнеса също упорстват мярката да бъде изменена, заяви пред “Труд” Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Ние желаеме да има обезщетения и за предприятията, които имат спад от 20 на 100 на приходите от продажби, сподели Велев. Работодателските организации се срещат, с цел да уточнят какво ще е тяхното общо предложение за смяна на схемата, посочи ръководителят на АИКБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР