Да се премахне чл. 417 от Гражданския процесуален кодекс, по

...
Да се премахне чл. 417 от Гражданския процесуален кодекс, по
Коментари Харесай

Да се премахне от член от ГПК, по който банки съдят длъжници, иска неправителствена организация

Да се отстрани член 417 от Гражданския процесуален кодекс, по който банки съдят длъжници, желаят от Центъра за европейска интеграция на България и за отбрана на правата на индивида. Това беше оповестено по време на конференция на организацията за резултатите от чуването в Европейския парламент и инспекцията на Европейската комисия на реда, по който банките съдят своите клиенти.

Петицията на организацията е с искане Екологичен потенциал да окаже влияние посредством политически принадлежности за смяна на законодателството, по което банките съдят клиентите си в нарушаване на правото на Съюза и за стопиране на частните правосъдни реализатори.
Адвокат Десислава Филипова, ръководител на организацията изясни, че нашето законодателство не подхожда на правото на Европейски Съюз и нарушава Директива 93/13.

Тя добави, че при чуването пред Комисията по петициите в Европейския парламент е станало ясно, че Европейска комисия публично е отхвърлила позицията на държавното управление на България, в която се споделя, че член 417 подхожда с правото на Европейски Съюз. В момента се обмисляли идващите стъпки, които да се подхващат към страната ни.

Петицията на организацията ще остане отворена за разглеждане, като ще се изчака да се видят дейностите на Европейска комисия по въпроса, обясниха представителите на неправителствената организация, представени от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР