Да се премахнат дървените нарове от арестите в страната предвиждат

...
Да се премахнат дървените нарове от арестите в страната предвиждат
Коментари Харесай

Ще махат наровете в арестите

Да се отстранен дървените нарове от арестите в страната плануват промени в инструкцията на Министерство на вътрешните работи за реда за задържане и оборудването на пространствата за настаняване.
Да се махнат наровете предлага вътрешното министерство като първо ще има публично разискване. Премахването на наровете и замяната им с кревати се подхваща по рекомендация на омбудсмана Мая Манолова.

В претекстовете за поправките е записано, че тези наставления би трябвало да влязат в действие от 1-ви юли 2019 година. Целта е да се обезпечат естествени условия на живот на арестантите, както и да се подсигуряват човешките им права.

В момента се планува в арестите да са подсигурени с място за отмора – нар или легло. С измененията ъзможността за слагане на нарове напълно би трябвало да отпадне.

За набирането на кревати във всички арести в страната обаче евентуално ще се наложи обезпечаването на спомагателни финансови средства, се показва в претекстовете към предлагането за промени на инструкцията на Министерство на вътрешните работи. Няма налична информация обаче дали са правени планове какъв брой ще би трябвало да похарчи Министерство на вътрешните работи за тази цел.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР