Да се правят исторически спекулации с подобна тема, някак си

...
Да се правят исторически спекулации с подобна тема, някак си
Коментари Харесай

Каракачанов отговори на Русия: Историческите спекулации с темата са несериозни

" Да се вършат исторически спекулации с сходна тематика, някак си не е съществено. Истината е, че спасението на българските евреи е дело на българския народ , тъй като със своята вродена приемливост, българите постоянно са били толерантни към другите . ".

 Радев вижда непознаване на историята или провокация в позицията на Русия
Радев вижда непознаване на историята или провокация в позицията на Русия

България имала съответна реакция

Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов след военния обред в памет на починалите във войните за избавление и обединяване на страната ни бойци от Първи Софийски и Шести Търновски пехотен полк на Първа софийска дивизия.

Припомняме, неговото изявление е предизвикано от изказването от четвъртък на представителя на съветското външно министерство Мария Захарова във връзка вандализма към руските монументи на територията на България.
Захарова съобщи: " по време на Втората международна война нашите бойци съумяха да предотвратят депортирането на евреите от България и по този метод да спасят към 50 хиляди души от сигурна гибел ".

Каракачанов напомни, че антисемитизмът в България в никакъв случай не е имал проявления, за разлика от други страни .

 Не руската войска, а българският народ избави българските евреи
Не руската войска, а българският народ избави българските евреи

Външно скочи на Захарова

" Българският народ би трябвало да се гордее с този човечен акт, с който нищо общо няма никоя друга страна ", добави Каракачанов.

Вицепремиерът не пожела на подобен ден да разяснява изявленията на Движение за права и свободи по отношение на желанията им за премахване на националистит е от властта и съобщи: " Да бяха пристигнали тук, да сложат и те едно цвете пред тези български бойци, които са починали за България, бих го приел за по-нормално. Днес не ми се разяснява за тях . "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР