Да се пере екологично е отговорност на всеки от нас,

...
Да се пере екологично е отговорност на всеки от нас,
Коментари Харесай

6 хитри начина за екологично пране

Да се пере екологично е отговорност на всеки от нас, изключително щом се отнася и за нас самите. Това, което е щадящо за природата, е щадящо и за индивида. В идващите редове ще ви покажем няколко елементарно използвани способи да изперете облеклата, тъй че да не замърсявате природата.

Контрол на температурата

Колкото по-висока е тя, толкоз и повече сила ще се нуждаете, с цел да се изперат облеклата. Това значи и обособяване на повече нездравословни излъчвания. Перете с хладка или студена вода. Сортирайте бельото и облеклата си. Онези, които не са толкоз нечисти, можете да ги изперете и на по-ниска температура.

Перете, когато пералнята е цялостна

Не пускате цялостен цикъл пране, когато пералнята е празна. Ако пък облеклата, които желаете да се пуснат за специфична стратегия, то пуснете половин цикъл. Така ще употребявате и по-малко препарат и ще навредите на природата по-малко. 

Използване на натурални перилни препарати

Те са също толкоз ефикасни, колкото и другите. Разликата сред тях е, че не съдържат нездравословни съставки, които могат да провокират неспокойствие или пък алергия. С натуралните артикули няма от какво да се притеснявате и да се безпокоите. Те са подобаващи за всевъзможен вид кожа, даже и най-чувствителната.  

Белина на кислородна основа

Тя е за предпочитане пред тази, която е на хлорна. Дрехите още веднъж ще се избелят, само че няма да навредите на околната среда. Всички знаем, че хлорът е рисков за живите организми и не инцидентно това се демонстрира и на етикетите. С кислородната белина нямате такива терзания, а също по този начин цветът на белите облекла се завръща, без те да се изхабяват. 

Сушене на въздух

Препоръчително е да го вършиме пред това да сушите в машина. Ако не е допустимо да изсушите облеклата си на открито, то използвайте сушилня. Изкуственото сушене обаче е нездравословно за здравето, околната среда, а и прави облеклата груби. Така може да провокира и неспокойствие по кожата ви. 

Правете си сами лични изпиращи препарати 

В интернет можете да видите доста разновидности за изработването на перилни препарати. Природата се е сетила и по тази причина, а и множеството средства могат да се комбинират безвредно. Само би трябвало да имате време за това. 

Както виждате, екологичното изпиране на облеклата е допустимо, без доста изпитание и време. Дори единствено да намалите температурата ще допринесете за понижаване на нездравословните излъчвания и за пречистване на въздуха. Заедно с това ще забележите и позитивната смяна в всекидневието си, ще видите, че облеклата си остават свежи, а кожата ви непокътната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР