Да се откажете от вредните навици е трудна задача. По-сложно

...
Да се откажете от вредните навици е трудна задача. По-сложно
Коментари Харесай

По-добре забравете за тези 8 неща, колкото и да сте свикнали с тях, за да не съсипете здравето си

Да се откажете от нездравословните привички е сложна задача. По-сложно става да спрете да вършиме нещата, за които смятате, че са безобидни, само че в действителност се отразяват отрицателно на здравето ви. Предлагаме ви лист с ежедневните неща, които съществено може да ви навредят и е по-добре да се откажете от тях.

Въздържането от кихане



Когато сме със затворена уста и защушим носа си, с цел да не кихнем, вътречерепното ни налягане нараства доста. Това лимитира притока на кръв към мозъка, което вреди на кръвоносните съдове и нероните. Резултатът може да е главоблие, спукани кръвоносни съдове и даже проблеми със слуха. Никога не се възпирайте да хихнете.

Използването на парфюм



Синтетичните субстанции постоянно се употребяват при изработката на парфюми, защото имат по-силен мирис и са по-евтини от естествените масла. Тези субстанции може да провокират зашеметяване, гадене и унесеност. Също по този начин да раздразнят очите, гърлото и коата ви. По-добре използвайте арфюми от етерични масла и ги употребявайте в стаи с положително проветренние.

Използването на смарт телефона преди лягане



Изкуствената светлина през нощта потиска производството на хормона мелатонин, който дава отговор за здравословния съня и събуждането. Ниските равнища на мелатонина може да доведат до меланхолия, затлъстяване, рак, проблеми със сърцето и отслабена имунна система. Това е и повода, заради която е по-добре да си лягате рано, с цел да запазите здравето си.

Вижте кои са другите 5 пагубни навика в най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР