Да се обединят усилията на институциите, на Столична община, на

...
Да се обединят усилията на институциите, на Столична община, на
Коментари Харесай

Институции и граждани завършват храма Свети Стефан в столичния Южен парк


Да се обединят напъните на институциите, на Столична община, на Столичния общински съвет, на Светия синод и други, за да се доизгради стартираният храм " Свети Стефан " в Южния парк , разискват в СОС. В дневният ред на СОС е и безвъзмездното основаване право на градеж за създаване на православен храм в кв. " Изток ".

" На територията на Южния парк се намират четири региона, които нямат черква . Предлагам незабавно да се подхващат ограничения и дейности. СОС да даде образец и дружно с жителите от региона да се провежда дарителска акция за набиране на средства за довършването на храм " Свети Стефан " ", разяснява общинският консултант Симеон Славчев.

Църквата е стартирана преди години, само че към момента има единствено основи, а преди месеци там е открит параклис, само че за градежа на храма са нужни още средства.

" Основите са излети, само че в случай че не се подхващат ограничения всичко издигнато до момента ще би трябвало да се унищожи. Затова е належащо да спасим построеното досега, както и да се приключи храмът. Ако през зимата успеем да съберем средства на пролет умерено може да се приключи тази черква ", добавя Славчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР