Да се натъкнеш на бял сръндак, е изключителен шанс, но

...
Да се натъкнеш на бял сръндак, е изключителен шанс, но
Коментари Харесай

„Това животно е поличба на блага вест“: Изключително рядък бял сръндак бе заснет в Родопите


Да се натъкнеш на бял сръндак, е извънреден късмет, само че и плод на голямо самообладание, с цел да го заснемеш. Екземплярът албинос живее в Родопите, а фотографът Цветомир Цолов съумява да ги снима.

„ Опазването и подхранването на дивеча в суровите зимни условия е задача на държавните ловни стопанства на ЮЦДП. Ежедневно се зареждат питателните комплекси. При сходно поддържане е видяно животното. Тогава бях извикан аз, с цел да заснемем това изумително животно “, изясни Цветомир Цолов.

Фотографът влиза в скривалище и чака с часове, с цел да може да улови сръндака в кадър.

„ Бях във екстаз и почувствах доста адреналин. Опитът ми ми оказа помощ да запазя хладнокръвие. Дивото животно бе в открита повърхност. Когато диво животно излезе от гората, то е боязливо. Едва когато мине време може да се храни. Щракването на фотоапарата ги плаши. С сътрудника още от подхранването подходихме внимателно – сложихме храната далеко “, уточни той.

Според ловните специалисти сръндакът е на към пет години, само че не може да се каже сигурно, защото сходен образец е изключителна необичайност за света.

„ Призивът ми е да запазим това животно. То е прокоба на богатства новина и шанс “, акцентира Цветомир Цолов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР