Да се намали количество калории, вода и приема на някои

...
Да се намали количество калории, вода и приема на някои
Коментари Харесай

Стига сте се наливали с вода. Световната здравна организация ограничи и витамините с изключение само на Д и С

Да се понижи количество калории, вода и приема на някои типове витамини и минерали, само че да се усилят други, предлага Министерството на здравеопазването в нов нормативен документ. Занижени са рекомендациите за банкет на някои типове витамини и минерални субстанции като калий, само че се предлага увеличение на приема витамин Д и С. Също по този начин е понижено целесъобразното количество вода. От предложените 3.7 литра вода дневно за възрастните мъже в остарялата разпоредба, нормата е към този момент 2.5 л/ден, а за дамите от 2.7 л/ден става 2 л/ден.

За пръв път от 2005 година ведомството обновява Наредбата за физиологичните правила за хранене на популацията в отговор на новите изследвания на Световната здравна организация и Европейската работа по сигурност на храните за потребностите на организма от съществени хранителни субстанции. Модернизираният вид на документа, изискван от Европейския съюз, беше оповестен в понеделник в портала за публично разискване strategy.bg. Наредбата е в основата на нормативните актове, уреждащи условията за здравословно хранене в детските градини и учебните заведения.

В наредбата са въведени нови формули за пресмятане на метаболизма и нови критерии за увеличение на енергийните потребности според от степента на физическа интензивност на хората. Към досегашните калкулации какъв брой калории дневно е добре да одобряват жителите на България, се прибавят нови графи за хора с деен и доста деен метод на живот, а за хората с ниска интензивност калорийният банкет е занижен.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР