Да се намали административната тежест за гражданите и бизнеса по

...
Да се намали административната тежест за гражданите и бизнеса по
Коментари Харесай

 Облекчават наредбата за рекламната дейност в Хасково 

Да се понижи административната тежест за жителите и бизнеса във връзка с рекламната активност, планува смяна в наредбата. Кметът Станислав Дечев е внесъл докладна до Общинския съвет. 

С смяната в Наредбата за рекламната активност ще се  намали натовареността на общинската администрация, като по този метод ще се освободи човешки запас за даване на други услуги за популацията. 

Услугата по издаване на позволение за слагане на преместваеми рекламни и осведомителни детайли е трудоемка, обвързвана е с ангажиране основен проектант, инженер конструктори, електроинженери и др.) и е редно срокът за осъществяване на разрешението да е с по-дълъг период – 12 месеца, показва в докладната кметът.

След измененията разрешението за слагане на рекламни детайли на здания и уреди, които не са общинска благосъстоятелност, ще се издава за период до 10 години, а за парцели, които не са благосъстоятелност на заявителя – за периода на контракта за наем, само че за не повече от 10 години. Това ще спести такси и други разноски на бизнеса.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР