Да се налага да преговаряте за това, което искате е

...
Да се налага да преговаряте за това, което искате е
Коментари Харесай

Няколко безценни съвета за това как да водите преговори за пари

Да се постанова да преговаряте за това, което желаете е едно от най-важните неща в актуалното общество. Особено, когато става дума за пари. Може и да сте от хората, които не обичат да го вършат, само че рано или късно ще ви се наложи.

И без значение дали преговаряте за по-висока заплата, пробвате се да се спазарите за цената на дадена стока или услуга, или просто се пробвате да убедите брачната половинка си да икономисва (или харчи) повече, има някои съществени правила, които ще ви оказват помощ да гарантирате триумф във всевъзможни договаряния.Част от тях събра CNN Business, селектирайки препоръките на топ финансови специалисти оттатък океана.

Топ 5 на най-хубавите способи да преговаряте за пари:

1. Разберете какво чака индивидът против вас. По-малко евентуално е да получите това, което желаете, в случай че не прецените авансово какви са рестриктивните мерки на отсрещната страна.

" Хората споделят " да " единствено в случай че виждат интерес и за себе си ", споделя Гаетан Пелерин, който е съветник по договаряния и създател на бестселъра " Внимателно преговаряне ". Тоест, в случай че не разберете какви са упованията на този, с който преговаряте, е много по-малко евентуално да извършите предложение, което да е задоволително за него. "

2. Дръжте страстите си под надзор

Преговорите постоянно са прочувствени, тъй като нормално става въпрос за освен това от пари. Може да става дума и за самокритика, за потребност от почитание или потребност от по-голяма сигурност или самостоятелност. Ето за какво е потребно да се подготвите авансово за евентуално сложните моменти, с цел да не саботирате възможностите си за триумф. Рядко договарянията вървят по проект, тъй че помислете по какъв начин най-добре да реагирате в смяна на вътрешния ви сюжет.

3. Говорете по-малко, слушайте повече

Хората са склонни да приказват прекалено много и да слушат прекомерно малко по време на договаряния. Тези, които получават най-вече обаче, са опитни в това да слушат деликатно отсрещната страна. Наблюдавайте какво се случва по време на диалога, излъчвайте успокоение и убеденост и деликатно отстоявайте настояванията си. Много е значимо деликатно да обмисляте думите, които употребявате.

4. Не се отхвърляйте незабавно, даже да получите отвод

Ако другата страна отхвърли вашето предложение, знайте, че " не " доста постоянно в действителност не е краят на договарянията. Не се предавайте, а умерено задайте следващи въпроси. Ако задавате верните въпроси, може и да получите това, което желаете. Да предположим, че шефът ви споделя, че не може да ви даде покачването на заплатата, което желаете. Вместо да се съгласите, в случай че го попитате за какво, той може да ви изясни, че повода е, че получанате допустимо най-високото възнаграждение за работата, която вършите. После можете да попитате какви стъпки да предприемете, с цел да измененията позицията си, надлежно и заплащането. По този метод показвате, че в действителност държите на това, даже и да отнеме време.

5. Бъдете безапелационни за това, което желаете, само че бъдете и гъвкави

Ако преговоряте за пари с ваш сегашен или предстоящ шеф, който ви споделя, че не може да отговори на вашите упования за главно възнаграждение, попитайте го за други способи, по които компанията може да постави повече пари в джоба ви. Например, по-голям бонус или пък възобновяване на разноските за образование, в случай че сте минали през такова. А за какво не и спомагателен заплатен отпуск. Бъдете изобретателни, с цел да ви почитат и с цел да постигате задачите си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР