"Да се надяваме нещата да се развият по положителен начин

...
"Да се надяваме нещата да се развият по положителен начин
Коментари Харесай

Борисов срещу Радев: Той прави кампания с държавни пари. Всяко негово изказване е в полза на опозицията и срещу управлението


"Да се надяваме нещата да се развият по позитивен метод за Европа. Следващите седмици и месеци, с изключение на построяването на парламент, съвет, комисия и комисари, има въпроси на които би трябвало да си отговорим. " Това сподели пред публицисти министър-председателят Бойко Борисов след срещата на върха в Румъния.

"Имаме ли отбранителна дарба? Коелгата от Кипър се оплака по какъв начин Турция дупчи икономическата му зона. И аз му споделих: „ Колега какво очакваш? Ние нямаме войска, нямаме нищо.”. Можем да разчитаме единствено на остра реакция. На думи доста неща направихме, само че тези неща още не са факт. Говорих доста за Западните Балкани и споровете ", изясни още той.

"Има доста прогрес и се регистрира направеното от нас. В Румъния и България обаче заплатите и пенсиите са доста разнообразни. В най-важната сфера към момента сме последни. Много би трябвало да се намерения за нашия район ", добави Борисов.

"С тежки взаимни отстъпки ще се работи в идващия европарламент, тъй като ще има доста обединения. Вече не е това време, когато има единствено леви и десни. Сега ще е тежка конфигурацията и ще забележим в деня след изборите ", сподели Борисов.

Премиерът съобщи, че би трябвало да се гласоподава за систематичните партии. „ Те са членове на европейските политически фамилии и имат действителни политики в страните си. ЕНП стоим зад Вебер, а социалистите зад Тимерманс, само че няма да разясня повече, с цел да не ме обвинят нещо отново ", сподели Борисов.

Запитан по какъв начин ще отвърне на изявлението на Радев, че е равно далечен от всички партии, в задочния спор с него, министър председателят съобщи:

"Аз нямам спор с него. Той прави акция с държавни пари всеки ден. Вместо да каже на неговите хора да се върнат на работа, тъй като да се водиш на работа в Народното събрание и да не вървиш на работа, не е редно.

Аз дадох цялостен доклад за всеки един от дните си, откогато тече акцията.

Ако е срещу да се купят на децата нови рейсове и на следващия ден като аварира някой и пази Боже да загинат, да носи той отговорност.

160 хиляди души нямат в Ямбол болница и ги носят на ръце сред павилионите. Ако е срещу болничното заведение, да излезе и да каже, че е срещу да се дадат парите. Една година се прави планът и в този момент излезе.

9 млн. лева дадохме за машинно гласоподаване. Такъв е законът. Каква акция е това?

Самото изявление към този момент е взимане на страна. Освен това за какво би трябвало да му подсещам на кой пленум върви като президент? Да го поканим да пристигна и при ГЕРБ. Случайно са се озовали и неговите хора все в листата на Българска социалистическа партия. Той ни прави на кьорави към този момент!

Аз демонстрирам джентълменство, споделих за военното учебно заведение, че сме дружно, макар, че напълно ние си свършихме работата. А и той не е съумял по време на мандата на Българска социалистическа партия при Орешарски. Защо тогава не му направиха учебното заведение. Видно е, че в този момент ние го направихме.

Вчера споделям, че ние дружно сме го създали, а той през днешния ден ми дава отговор, че бил еднообразно далечен.

Той с държавни пари прави акция. Всяко негово изявление е в интерес на опозицията и против ръководството.

Колкото и да съм търпелив, би трябвало да приказвам с ГЕРБ да подадем и ние искане до ЦИК да му забрани и на него да води акция.

Завчера говорихме за учебното заведение в Долна Митрополия и той беше удовлетворен, по тази причина през вчерашния ден споделих, че дружно сме го създали, а той през днешния ден по какъв начин ми дава отговор? ", сподели Борисов.

Премиерът бе безапелационен, че е видно, че президентът не е еднообразно далечен от всички партии. "Президентът отива на пленум на Българска социалистическа партия и по-късно споделя, че е еднообразно далечен и аз би трябвало да му разясня думите все едно съм безумен и да изяснявам видното - че не е еднообразно далечен. И всички виждате, че не е, само че ме питате дали е еднообразно далечен... Ами не е, видно е, че не е.

А европейските въпроси ще оставим да ги вземат решение другите, тъй като ние се занимаваме с това дали сме еднообразно отдалечени. Което е видно, че не сме еднообразно отдалечени.

Защо от негова страна се демонстрира това двуличие, като е пределно ясно, че не е равно далечен? Колкото Плевнелиев е бил равно далечен от ГЕРБ и Българска социалистическа партия, толкоз и той в този момент ", съобщи Борисов.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР