Да се надяваме, че не е свирен мачът с Конституционния

...
Да се надяваме, че не е свирен мачът с Конституционния
Коментари Харесай

Проф. Гечев: БСП е подала множество сигнали за корупция в служебните кабинети на президента Радев

„ Да се надяваме, че не е свирен мачът с Конституционния съд, само че след последните промени, когато избраха по един абсурден метод още двама нови членове, които непосредствено са обвързани партийно, напълно естествено е да имаме подозрения. Но това не значи, че ние ще се примирим. “

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев в предаването „ На фокус с Лора Крумова “.


Той уточни, че държанието на ръководещите при избора на конституционните съдии е било надменно. „ При излязло решение на Конституционния съд, че мандатът на новоизбраните двама души би трябвало да бъде 7 години, сглобката си реши, че не признава решението на Конституционен съд и си записа 9 години, заявявайки по този метод, че ще вършат каквото си желаят “, сподели той.
Проф. Гечев разяснява, че Българска социалистическа партия от дълго време има съмнения за корупция в президентството и когато е имала информация за такава, е подавала сигнали до прокуратурата против служебните кабинети на президента Радев.


„ Ако Пеевски има някаква информация, както твърди – за някаква кеш стая, за разпределение на пари – като български жител и още повече, като депутат - е задължен да я съобщи на прокуратурата “, акцентира социалистът.


Проф. Гечев повдигна и въпроса дали прокурорите, които с години държат скандални покупко-продажби и каузи на трупчета, не би трябвало да понесат отговорност за това.


Според него казусът „ Чаталджа “ би трябвало да бъде детайно разследван, тъй като звучи притеснително, само че изрази опасения, че се употребява за отклонение на вниманието от други значими проблеми.


„ Например, от медиаторите за газа, където губим стотици милиони. Отклонява се вниманието и от това, че ние загубихме няколкостотин милиона евро неусвоени пари от Европейски Съюз в края на годината “, обърна внимание Румен Гечев.


И изрази съмнения, че не излиза инцидентно в този момент, преди ротацията, в случай че самата договорка е направена от дълго време.
„ ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи сега водят битки преди ротацията, с цел да се реши кой да бъде заменен, с кого да бъде заменен и при какви условия – в това съм уверен “, съобщи проф. Гечев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР