Да се мине на регулирания пазар е близко до абсурда.

...
Да се мине на регулирания пазар е близко до абсурда.
Коментари Харесай

Еленко Божков: Основната опасност е въвеждането на мораториума

" Да се мине на контролирания пазар е близо до парадокса. Второто неуместно нещо, което слушам, че се предлага е да понижим износа - това са двете ограничения, които не би трябвало въобще да се загатват ", това съобщи енергийният ескепрт Веско Начев пред NOVA.

" Много е внимателно по какъв начин да се създадат дълготрайните контракти, с цел да се предвидими разноските и да не виждаме всяка седмица разнообразни цени за публичните организации. Когато има характерни правила за провеждането на дълготрайните контракти, т.е. условия за гаранция, че нещо може да се случи - това за мен е единствения излаз за момента ", добави той.

" Основната заплаха е въвеждането на мораториума, което докара до неприятна известност за нас в Европейски Съюз. Това може да попречи на връщането на контролирания пазар на небитовите консуматори. Има и едно друго решение, което предлагам от дълго време - да се употребява снабдител " последна инстанция " като неговата цена се направи допустима за всички ", добави от своя страна Еленко Божков.

" Всички тези домове за възрастни хора, учебни заведения и т.н, отиват при този снабдител, а КЕВР със свое решение нотифицира тази цена, с цел да стане търпима. Нещо като връщане на контролирания пазар ", сподели още той.

" Мисля, че това няма по какъв начин да мине и да се реализира ", показа мнението си по въпроса Начев.

" Лошото е, че всяко решение, което се отнася единствено за избрана група консуматори, Европейската комисия не го приема, тъй като не всички се третират еднообразно ", добави Божков.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР