Да се конфискуват замразените руски активи с цел да бъдат

...
Да се конфискуват замразените руски активи с цел да бъдат
Коментари Харесай

Еврокомисията предлага замразените руски милиарди да се дадат на Украйна


Да се конфискуват замразените съветски активи за да бъдат предоставени на Украйна и да се упорства за специфичен съд към Организация на обединените нации, който да притегли под отговорност виновниците за войната.

Тези две значими задания очерта пред страните от Европейски Съюз ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

„ Нахлуването на Русия в Украйна донесе гибел, опустошения и неописуеми премеждия. Смята се, че до момента са починали над 20 000 цивилни и 100 000 украински военни “, сподели фон дер Лайен.

По-късно изказванието за броя на починалите бе изрязано от видеообръщението на фон дер Лайен, а туитът й бе отстранен. " Не можем да потвърдим тези цифри, загубите на украинската войска са служебна информация и се разгласяват лимитирано ", съобщи ръководителят на Управление връзки с обществеността на армията Богдан Сеник.  

Първо, Русия би трябвало да заплати за ужасяващите си закононарушения, в това число за закононарушението експанзия против суверенна страна.

 
Ето за какво, като продължаваме да поддържаме Международния углавен съд, ние предлагаме да се сътвори профилиран съд, подсилен от Организация на обединените нации, който да проверява и преследва закононарушението на Русия, обвързвано с експанзията. Готови сме да стартираме работа с интернационалната общественост, с цел да получим допустимо най-широка интернационална поддръжка за този профилиран съд.
Урсула фон дер Лайен

„ Второ, Русия би трябвало да заплати и финансово за породените от нея опустошения. Щетите, понесени от Украйна, се правят оценка на 600 милиарда евро. Русия и нейните олигарси би трябвало да компенсират Украйна за вредите и да покрият разноските за възобновяване на страната. Ние разполагаме със средствата да накараме Русия да заплати. Блокирахме 300 милиарда евро от запасите на Руската централна банка и замразихме 19 милиарда евро от парите на съветските олигарси “, пресметна предсетателят на Европейска комисия. „ В кратковременен проект бихме могли да създадем, дружно с нашите сътрудници, конструкция, която да ръководи тези средства и да ги влага. След това ще използваме приходите за Украйна. А откакто глобите бъдат анулирани, тези средства следва да се употребяват по този начин, че Русия да изплати цялостна отплата за вредите, нанесени на Украйна “, добави тя.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР