Да се използва вота на недоверие като част от предизборната

...
Да се използва вота на недоверие като част от предизборната
Коментари Харесай

Кирил Петков: Вотът на недоверие показва предизборна немощ на опозицията

Да се употребява вота на съмнение като част от предизборната акция демонстрира предизборна отпадналост. Реално вие нямате решения, а единствено агитация, учредена на боязън и ненавист. Този избор няма да мине, само че ние ще продължим да се борим за хората в енергийиния бранш.

Това съобщи съпредседателят на ПГ на " Продължаваме промяната-Демократична България " Кирил Петков при започване на дебатите по първия избор на съмнение към кабинета с министър председател Николай Денков.

Вносители на вота на съмнение са опозицията в лицето на Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане " поради проблемите в бранш " Енергетика ".

" Имаме избор на съмнение единствено 128 дни след избирането на кабинета Денков. Не знам по какъв начин тези 128 дни имат нещо общо с тематиките, които вие преплитате във вашите претекстове, като закриването на блоковете на АЕЦ Козлодуй, неосъщественият план " Белене ", непостроеният " Южен поток ", проваленият нефтопровод Бургас-Александруполис. Според вас учен Денков очевидно носи освен отговорност за последните 128 дни, само че и за миналите 30 години ", сподели Кирил Петков.

" Днес съм сигурен, че ще плашите главно вашите гласоподаватели със мраз, с мрак, с високи сметки на ток. Точно както предишното служебно държавно управление правеше за предходната зима. Много от вас си служат с подправени вести, с лъжи. Но дано кажем каква е истината навръх вашите гласоподаватели, с цел да са по-спокойни. Миналата седмица взехме решение да не ограничаваме въглищните мощности чак до 2038 година. Да, има заплаха да се понижат опциите за американските централи след 2026 година на база на пазарните сили, по тази причина ни трябват парите от Европа, с цел да можем да помогнем на работещите в бранш " Енергетика ". Ето за какво държавното управление изпрати проектите в Брюксел на 30 септември тази година с цел да не се изгубят 1,6 млрд лв., както предходната година загубихме 200 милиона лв., когато служебното държавно управление не изпрати тези проекти ", добави Петков.

Той акцентира, че в идващите три месеца ще се работи с профсъюзите и с работещите в бранш " Енергетика ", с цел да се направи най-хубавото на хората.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР