Да се изпълнява закона от Мелта 90 АД, а държавните

...
Да се изпълнява закона от Мелта 90 АД, а държавните
Коментари Харесай

Държавните органи да контролират амоняка в Мелта 90“ АД, настоява собственикът на предприятието

Да се извършва закона от " Мелта 90 " АД, а държавните институции да си влязат в правата и отговорностите и действително да управляват амоняка - това упорства Щабът за осъществяване на Общинския проект за отбрана при бедствия на територията на Община Ловеч . Решенията на щаба са подбудени от проточилия се във времето проблем с изтичащия амоняк в атмосферния въздух. Въпреки че в ловешкото дружество е почнал ремонт, течът към този момент над един месец държи в напрежение обществеността. Сигнали за изострен аромат имаше и през последното денонощие.

Собственикът на предприятието Андрей Тенев присъстваше на съвещанието на щаба, като малко преди този момент внесе документално пояснение. То беше прочетено от кмета по време на съвещанието. От текста излиза наяве, че напрежението в обществото идва от " непросветеност на локалната власт и заради публицистите, както и от некомпетентната аудитория ", написа притежателят Андрей Тенев. Въпреки обещанията му той обаче към момента не е показал проект на ремонтните действия, график и отговорници за процеса . Компетентните органи по случая са Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Плевен, и Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) - Враца.
 Изтичащ амоняк в „ Мелта-90 “ АД тревожи кмета на Ловеч
Изтичащ амоняк в „ Мелта-90 “ АД тревожи кмета на Ловеч

В тази връзка от общината показват опасения, че не е задействан спешен проект

Кметът Корнелия Маринова дефинира държането на притежателя като безусловно неприемливо , тъй като ни прави заложници на една рискова апаратура, която основава драма в града. Освен това кметът ще изпрати писмо до Министерството на стопанската система и промишлеността с гледище за решителни дейности по осъществяване на издадените заповеди и по повод активността на ДАМТ, която управлява съдовете с амоняк. Въпрос е и кой дава отговор и управлява тръбопроводната апаратура и има ли законово избрани органи за това? Ако няма, да се подхващат незабавни ограничения в законодателството.

Храните от хладилника към този момент са изнесени, има поредност заповеди за прекъсване, те се апелират, само че това не стопира тяхното осъществяване, стана ясно от диалога. Стана ясно още, че отговорностите на " Мелта 90 " АД към Община Ловеч датират от 2010 година и възлизат на 260 000 лв. и още 230 264 лв. с изтекла безспорна отминалост.

Щабът организира съвещание на 6 юни 2022 година под управлението на кмета Корнелия Маринова и с присъединяване на заместник-кметовете Даниел Колев и Венцислав Христов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР