Да се даде приоритет на привеждането в съответствие на присъединяващите

...
Да се даде приоритет на привеждането в съответствие на присъединяващите
Коментари Харесай

Спират преговорите за присъединяване на Сърбия към ЕС frognews.bg

„ Да се даде приоритет на привеждането в сходство на присъединяващите се страни към общата външна политика и политика за сигурност на Европейски Съюз и да ес реализира прогрес в договарянията за присъединение със Сърбия, единствено в случай че страната се причисли към глобите на Европейски Съюз против Русия “, се показва в плана.

В оферти документ измежду компромисните промени евродепутатите включиха и финансови условия, добавя БГНЕС.

 

По-нататъшната финансова поддръжка за Сърбия, както се показва в текста, ще зависи от отношението на Белград към Москва, само че също и от напредъка в демокрацията, върховенството на закона и „ приемането на полезностите и целите на Европейски Съюз “.

 

„ Да се преразгледат всички фондове на Европейски Съюз за Сърбия в тази светлина, изключително всички планове, финансирани по Икономическия и капиталов проект за Западните Балкани, с цел да се подсигурява, че всички разноски на Европейски Съюз са изцяло в сходство със личните стратегически цели и ползи на Европейски Съюз “, гласят компромисните промени.

 

Уточнява се, че компромисните промени са тези промени, които са включени в окончателния план и които са резултат от съглашение сред главните политически групи и докладчиците в сянка. Тези промени постоянно се гласоподават при окончателното гласоподаване, защото са резултат от съглашение.

 

Сърбия е единствената страна в района, която не е наложила наказания на Русия.

Тя води договаряния за участие в Европейски Съюз от 2014 година Върховенството на закона, както и връзките с Косово се считат за основни детайли, които дефинират напредъка на процеса на присъединение. Но от началото на войната в Украйна на 24 февруари, връзките с Русия също станаха значими и те ще бъдат основни за решението за разкриване на нов клъстер.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР