Да се чуди човек защо немските граждани не напуснат родината

...
Да се чуди човек защо немските граждани не напуснат родината
Коментари Харесай

Българийо, готви се за немски мигранти с тези евтини и качествени пътища

Да се чуди човек за какво немските жители не изоставен родината си и всеобщо не се заселят в България, изключително по време на зимния сезон.
По всяка възможност това се чуди инж. Светослав Голосов от Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура”, в случай че съдим по скорошните му изявления. Според Голосов „ когато тази година имаха проблеми със снега, германците и австрийците затвориха пътища, до момента в който те не бъдат почистени. А ние съвсем нямаме случаи, в които даден път да бъде непристъпен “. Нещо повече, очевидно тези безукорни резултати се реализират на доста ниска цена. Отново съгласно Голосов за зимно поддържане на пътната мрежа в Германия се дават към 3 300 евро на километър, а в България към 300. „ И все пак нашите пътища се поддържат не по-зле”, рече и отсече инженерът.

Да се смеем ли или да плачем пред тези думи? Особено предвид на днешната пътна конюнктура в столицата и страната, при която пътищата всеобщо не са почистени, а тролеи и трамваи не могат да пробият няколкото сантиметра мартенски сняг, който за следващ път изненада ръководещите.

А какво да кажем за пословично добре издигнатите български пътища, при които даже чисто новите сектори дават недостатъци, автомагистрали се пукат, основни столични булеварди се трансформират във вълноломи, и така нататък, и така нататък

Хубаво е, че Голосов се пробва да изтъкне българските прерогативи пред тези на останалите европейски страни. Няма по какъв начин да го прави обаче на основата на пътищата, защото това е може би най-голямата излагация, която се пада на това, а и на предходните ръководства на страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР