Да се будиш до любимия човек всеки ден на различно

...
Да се будиш до любимия човек всеки ден на различно
Коментари Харесай

Да посрещаш изгреви и залези по целия свят: Рая и Луи, които пътешестват спонтанно

Да се будиш до обичания човек всеки ден на друго място. Да посрещаш изгреви и залези по целия свят. Да натрупаш нови другарства във всяка точка от земното кълбо. Живот, изпълнен с безкрайни пътешествия.

Това е приказното всекидневие на Рая Енчева и Луи Коул, които са трансформирали своята най-голяма пристрастеност в специалност.

„ Създаваме травъл влогове, с цел да оказваме помощ на хората да отворят своите мозъци и сърца за други хора, които може би наподобяват по друг метод от тях, живеят друго и изповядват друга вяра. За да им подсещаме, че всички сме едно цяло ", споделя Рая.

Снимка: Instagram/RayaWasHere

" Има един необикновен откъс, който употребявам постоянно - „ Пътуването е противоотровата на незнанието “. То е лекарството, което ще излекува хората от тесногръдието им към света”, прибавя Луи.

Лъчезарната Рая е от Русе, само че още като дете се мести с родителите си в Америка. Луи е роден и израснал в Англия. Пътищата им се пресичат преди шест години и половина не къде да е, а в космополитния Ню Йорк. Искрата пламва от пръв взор и до през днешния ден те са неразделни. Свикнали са да не се задържат дълго на едно място, необятният свят е техният дом. Номадският живот и ползата към проучването на другите култури ги отвява на дълго странствуване в Африка, където се сблъскват с доста разнообразни ориси.

Снимка: Instagram/RayaWasHere

„ Посетихме Сиера Леоне в края на епидемията от Ебола, която лиши стотици животи. Видяхме по какъв начин хората се събират за първи път от година и танцуваха, и се забавляваха. Усмивките по лицата им и страстта, която витаеше във въздуха, бяха неописуеми”, споделя младата пътешественичка.

Снимка: Instagram/RayaWasHere

„ Разговарях с момиче на към 15-16 години. Нашата среща прекатурна мирогледа ми. Животите ни бяха толкоз разнообразни. По това време живеех в Ню Йорк, а тя в малко селце в Сиера Лионе, само че това не ни попречи да поддържаме връзка с часове за любовта, нейния избраник, фантазиите ѝ. Тогава осъзнах, че няма значение от кое място сме и по какъв начин изглеждаме. Всички имаме доста повече общи неща, в сравнение с си мислим”, прибавя Рая.

Преди няколко седмици тяхната приказка стига до своята кулминационна точка. Луи предлага брак на Рая на тяхното парче земя в Коста Рика. Разказва, че е бил обезпокоен, само че е знаел, че не би трябвало да изпуска момента. Рая пък сама си е избрала годежния пръстен.

Снимка: Instagram/RayaWasHere

„ Преди да се случи, усещах по какъв начин сърцето му бие бързо, тъй че някак си знаех, че моментът идва. След като падна на колене, не си припомням нищо. Беше доста вълнуващо да разкажем на нашите родственици и другари за нашето благополучие. Празникът продължи с дни”, споделя българката.

Свободата е положение на духа, а същинският странник не познава граници - по тази причина множеството пътувания на слънчевата двойка са непланирани и ще останат такива и в бъдеще.

Снимка: Instagram/RayaWasHere

„ Така сме отворени за доста повече изненади. Един ден чувате за необикновено хубав вулкан и сте - хайде да отидем там на следващия ден и го вършим. Пуснете се по течението и вземете допустимо минимум багаж, с цел да сте свободни и да се забавлявате”, поучават те.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР