Да ремонтираш дома си непрекъснато заради съсед, който периодично те

...
Да ремонтираш дома си непрекъснато заради съсед, който периодично те
Коментари Харесай

Съседски драми: Хора твърдят, че жена пуска кранове и маркуч и ги наводнява 

Да ремонтираш дома си непрестанно поради комшия, който от време на време те наводнява. Така от месеци насам живеят хора от жилищен блок във Враца. 

Потърпевшите към този момент са подавали няколко тъжби против съседката си от ет. 6, само че резултат няма. А наводненията към този момент са пет. Последното е отпреди няколко дни.

" Проблемът е от 2022 година пет пъти сме наводнение. Пуснал съм тъжба до прокуратурата, получил съм мнение, от което не съм задоволен “, изяснява Димитър Николов. От думите му излиза наяве, че в 5 часа сутринта в неделя жилището му още веднъж е наводнено. Ето за какво мъжът упорства институциите да се самосезират и да се откри решение на казуса.

" Не става въпрос за щета. Жената от горната страна просто пуска крановете и даже маркуча “, разяснява Димитър Николов. А негова съседка добавя, че се е наложило да викат полиция.

Униформените са седели пред вратата на дамата, която наводнява жилищата под нейния, от 6 ч. до 9 ч., само че не са могли да създадат нищо, тъй като са очаквали да дойдат дамите, който се грижат за нея.

Никой не знае какво е здравословното положение на дамата, защото тя седи заключена в жилището си почти от самото начало. От общината настояват, че тя се обгрижва по осем часа дневно от обществени служащи.

Дъщерята на проблематичната жена не се е появявала в жилището от 30 години, настояват съседите. Според тях роднините ѝ би трябвало да поемат отговорност и да се погрижат за нея, с цел да не основава проблеми на останалите.

Съсед от ет. 3 споделя, че колкото и поправки да прави, в банята им постоянно има плесен, а при едно от огромните наводнения е текла вода даже от полилея в дневната.

Повечето съседи са правили по няколко съществени ремонта, само че наводненията не стопират и те не знаят какво още биха могли да създадат, с цел да се оправят с водните бедствия. Стените на част от жилищата са напукани и пада мазилка. Повечето хора са се сдобили с кофи и легени, които да поставят върху мебелите си при всяко последващо наводняване.

Една от съседките в жилищната постройка пресмята, че нанесените вреди единствено в нейният апартамент са за над 10 000 лева Положението в останалите жилища е сходно, предава bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР