Да речем, че е дошъл момент в живота ви, в

...
Да речем, че е дошъл момент в живота ви, в
Коментари Харесай

Слънцезащитата - не просто грижа за кожата, а необходимост

Да речем, че е пристигнал миг в живота ви, в който сте си споделили, че е извънредно време да се погрижите съществено зa кожата си. Започвате да организирате малко следствие и да се интересувате какво тъкмо би трябвало да извършите. Неминуемо изследването ви ще ви докара до думичката " слъцезащита " или съкращението SPF.

Да, кожните лекари в никакъв случай няма да се уморят да ни припомнят, че би трябвало да използваме слънцезащитни артикули. Това обаче не са просто празни приказки, а насоки, с които е добре да се съобразим, тъй като са напълно за наше положително. 

Защо е значимо да включим слънцезащитни артикули в нашата рутина?

Слънцезащитата е като магическо проклинание, което пази кожата ви от нездравословните лъчи на слънцето. Сега всеки е в очакване на лятото и е по-склонен да заложи на предотвратяване на кожата си от слънчевите лъчи, само че истината е, че би трябвало да се сещаме за слънцезащитните артикули освен през топлите месеци. Добрата грижа за кожата включва потреблението на артикул със слънцезащитен фактор целогодишно. Да, даже и зимата. Замислете се. Изчезва ли слънцето през зимата? Не. Следователно и предпазването на кожата ни не би трябвало да остава на назад във времето. 

Хубаво е да стартираме деня си с нежна грижа към себе си и да включим слънцезащита в рутината си. Слънцезащитният крем може да помогне за попречване на слънчеви изгаряния, рак на кожата  и прибързано стареене.

 жена деца слънце слънцезащита iStock

Какво е SPF?

SPF значи Sun Protection Factor или слънцезащитен фактор. Представлява способността на слънцезащитния артикул да защищава от характерна част от ултравиолетовата (UV) светлина, наречена UVB. Ултравиолетовото излъчване е външен фактор, който има нападателен резултат върху кожата. Именно UVB лъчите са виновни за слънчевите изгаряния на кожата. 

Какво количество слънцезащитен продукт трябва да се нанася на лицето?

Няма един верен отговор за това какъв брой тъкмо артикул би трябвало да нанасяте. Хората са с разнообразни видове кожа, различни форми и размери и затова ще би трябвало да нанесете продукта върху по-голяма или по-малка повърхнина. Важно е да не пестите продукта и да го разнасяте равномерно. 

Повечето хора си мислят, че са добре предпазени, само че в действителност не нанасят достатъчно слънцезащитен крем. Ако не нанесете задоволително, може да не получите степента на отбрана, посочена на етикета. Що се отнася до нанасянето на слънцезащитен крем върху лицето, целесъобразната доза е 1/4 чаена лъжичка. 

Имайте поради също, че с цел да сте в действителност предпазени, би трябвало постоянно да нанасяте слънцезащитни артикули, най-малко на всеки 2 часа и по-често, в случай че се потите доста или плувате.

 жена деца слънце слънцезащита iStock

Какъв слънцезащитен крем да купя?

Всички би трябвало да носим слънцезащитен крем с най-малко SPF 15, защото всеки е изложен на риск от рак на кожата. Но SPF 30 или по-висок е вашият най-сигурен залог за по-силна отбрана. Ако прекарвате време навън, изберете артикул с SPF 50 или по-висок.

Нашето предложение за в действителност ефикасен и комфортен за употреба продукт е . Това е   лек ежедневен флуид, който комбинира силата на витамин C за реализиране на искра дружно с висок предпазен фактор SPF50+ и минерални пигменти. 

 garnier Garnier

Защо този слънцезащитен артикул е толкоз специфичен? Нека ви разбираем.

UV лъчите пречат на меланоцитите – кожните кафези, които естествено създават нужното количество меланин. За да се защитят, меланоцитите създават още меланин, в резултат на което по кожата се появяват тъмни петна. Тук на помощ идва озаряващият витамин C в състава на флуида, който ви помага да изсветлите тъмните петна за една по-сияйна и здрава кожа.

Благодарение на доста високия си слънцезащитен фактор, озаряващата течна формула с витамин С и UV отбрана работи като щит, който предпазва кожата ви от UVA и UVB лъчи всекидневно.

 garnier Garnier

Озаряващият всекидневен флуид на Garnier може да се употребява върху хидратиращ артикул, като финален пласт във вашия всекидневен обред за грижа за кожата. Ако прецените, той може да размени вашия дневен крем и да служи като съвършената основа за грим. Толкова е просто!

Мигновено ще забележите, че кожата ви наподобява по-сияйна, а тъмните петна стартират да избледняват. Флуидът не оставя бели следи, не омазнява кожата и не основава това досадно лепкаво чувство. 

 garnier Garnier

Каквото и да вършиме, най-важно е да бъдете непрекъснати. Най-добрият слънцезащитен крем е този, към който ще посягате всеки ден!

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР