Да, разбира се, има разрешение за нашето мероприятие, заяви посланикът

...
Да, разбира се, има разрешение за нашето мероприятие, заяви посланикът
Коментари Харесай

Митрофанова тържествува: Столична община ни разреши честването на Деня на Съветската армия

" Да, несъмнено, има позволение за нашето мероприятие ", съобщи посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова разяснява пред БГНЕС има ли възбрана от кмета на Столична община за честване на Деня на Съветската войска.

Попитана по какъв начин ще разяснява гибелта на опозиционера Алексей Навални, съветската посланичка съобщи:

" Засега няма никакви публични мнения по този мотив – нито какво се е случило, нито за какво, по тази причина не можем да разясняваме. Можем да кажем, че всичко, което е имало досега, са единствено евтини спекулации по въпроса. "

По думите й, Навални е бил съществено охраняван.

" Изобщо нямаме никакъв интерес от гибелта му ", безапелационна е Митрофанова.

По мотив обвиняванията, отправени от брачната половинка на съветския опозиционен водач – Юлия Навалная, която във видеообръщение непосредствено упрекна за гибелта на Алексей Навални президентът Владимир Путин, Митрофанова съобщи, че Навални е бил сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ, както и брачната половинка му.

" Ако забелязахте, 10 минути след гибелта му, тя към този момент е обвинила нашия президент в това, че той бил умъртвил Навални. Разбирате, че това не може да се прави, когато няма никакви данни ", акцентира тя.

Митрофанова означи и че е доста скръбен фактът, че не се съблюдава съглашението сред България и Русия за запазване на взаимните монументи на просвета и история.

Тази заран пред Столичната община жители стачкуваха поради разрешението, обещано от кмета Васил Терзиев на съветското посолство да празнува публично през днешния ден Деня на руската войска на „ Паметника-костница “ в жк. „ Лозенец “. Недоволните скандираха „ Вън Русия от България “, „ Вън Митрофанова и съветските сътрудници от България “, „ Русия е империя на злото “.

По-рано тази заран съветниците от ПП-ДБ-Спаси София също излязоха с декларация и приканиха кмета Васил Терзиев " да наложи възбрана на този успех на гибелта, наименуван честване на „ Деня на бранителите на отечеството “ или ден на руската войска ".

От началото на войната на Русия в Украйна Москва дефинира България като " неприятелска страна ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР